Rukomet

Brojčani pokazatelji: Trojica Austrijanaca napadački vrlo opasni

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.01.2020.
Brojčani pokazatelji: Trojica Austrijanaca napadački vrlo opasni

Statistički pregled nakon prve faze natjecanja na Europskom prvenstvu pokazuje kako se kod Austrije jako ističe trio Bilyk - Božović - Weber dok Hrvatska ima veću širinu i nema igrače u vrhu bilo koje kategorije...

Hrvatsku protiv Austrije očekuje dosta neugodan posao, no Lino Červar i suradnici znaju jako dobro na koga se koncentrirati. To su prvenstveno Nikola Bilyk, Janko Božović i Robert Weber koji su ujedno i u Top 10 dosadašnjih strijelaca.

Bilyk je najbolji strijelac prve faze natjecanja s 28 postignutih golova i 70 posto realizacije, ispred Sandera Sagosena i Andyja Schmida s po golom manje dok je Božović sedmi s 19 golova, a Weber deseti s 18. Što se Hrvata tiče, Luka Cindrić je zabio najviše pogodaka, njih 12 i to je trenutno 35. mjesto, ali i pokazatelj kako Hrvatska ima širinu i više strijelaca.

Čak trojica Austrijanaca su među četiri najbolja asistenta. Bilyk je i tu na vrhu s 19 upisanih asistencija, a Božović i Gerald Zeiner dijele četvrto mjesto s po 16 asistencija. Hrvate i u ovoj kategoriji predvodi Cindrić s devet asistencija i 21. mjestom.

Ako se gleda napadačka učinkovitost kroz kombinaciju asistencija i golova, Bilyk je i tu, naravno, na vrhu s 47 bodova, a Božović je peti s 35. Cindrić, logično, Hrvate predvodi i u ovoj kategoriji s 21 bodom i 19. mjestom.

Na ljestvici najboljih obrambenih igrača gledaju se blokovi i ukradene lopte, Austrijanaca tu u vrhu nema, a od Hrvata tu su na diobi 12. mjesta Domagoj Duvnjak i Željko Musa. Duvnjak ima četiri ukradene lopte, a Musa četiri blokade. Na vrhu su Henrik Mollgaard sa sedam blokada i jednom ukradenom loptom te Patrick Wiencek s tri blokade i pet ukradenih lopti.

Božović je i u poretku onih s najviše izgubljenih lopti, dosad ih je prosuo sedam i tu je na podjeli 13. mjesta. Musa je osmi bloker Prvenstva.

Među statističkim podacima koje možemo svrstati u zanimljivosti, Portugalac Miguel Martins ima zabilježen najviši skok i to sa 75 centimetara, najsnažniji udarac ima Makedonac Filip Taleski koji je ispalio loptu sa 141 kilometrom na sat, a od Hrvata Domagoj Duvnjak ima najjači zabilježen udarac i to od 133 kilometra na sat što mu donosi plasman na 19. mjesto u društvu Mikkela Hansena.

Što se tiče vratara Andreas Palicka je na vrhu s 42 posto obrana, a Thomas Eichberger i Marin Šego dijele sedmo mjesto s 35 posto. Sedmerce najbolje brani mladi Islanđanin Viktor Gisli Hallgrimsson koji je obranio dva od tri upućena, a Hrvata i Austrijanaca nema u 19 najboljih.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!