Zimski sportovi

Krenuo 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica, kod seniorki vode američki Skylinersi

Sportnet • subota, 18.01.2020.
Krenuo 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica, kod seniorki vode američki Skylinersi

Kratkim programima seniorki i juniorki te finalom kadetkinja i mlađih kadetkinja u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova startalo je 16. izdanje Trofeja Zagrebačkih pahuljica, međunarodnog natjecanja u sinkroniziranom klizanju...

Ovogodišnji turnir okupio je rekordnih 850 klizačica i 42 ekipe iz deset zemalja svijeta koje se bore u sedam različitih kategorija, a natjecanje je službeno otvorila dogradonačelnica Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

U onoj najjačoj, seniorskoj konkurenciji, u uvjerljivom je vodstvu sjajna američka ekipa Skyliners (73,65 bodova) koju je s tribina Ledene bodrio i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Hrvatske predstavnice, Zagrebačke pahuljice, drže 5. mjesto nakon što su za program klizan na Bei Mir Bist Du Schon od Robina McKellea ocijenjene sa 34,36 bodova.

"Iza nas je odličan natjecateljski dan, moram pohvaliti sve četiri ekipe Zagrebačkih pahuljica koje su danas nastupile. Iako u svim konkurencijama imamo uvjerljivo najmlađe ekipe, ostavile su dobar dojam", rekla je glavna trenerica kluba Ozana Miljković.

Današnji, posljednji dan Trofeja, starta od 16 sati, a ulaz u Ledenu je besplatan.

"Sretne smo, jedva čekamo, vjerujem da će biti još bolje nego danas i da će doći još više navijača. Iako, atmosfera je danas bila odlična, publika je fenomenalna", poručila je kapetanica seniorske ekipe Zagrebačkih pahuljica, Anamarija Kasić.

Nakon kratkog programa juniorki u vodstvu je finski Fintastic (69,75), dok je hrvatska ekipa deveta. Podijeljene su i prve medalje u Ledenoj. Zlato kod kadetkinja osvojio je talijanski Hot Shivers, a najbolje mlađe kadetkinje su Čehinje, ekipa Tempo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!