Tenis

Ivo Karlović u tri seta do drugog kola u Melbourneu

Branimir Korać • utorak, 21.01.2020.
Ivo Karlović u tri seta do drugog kola u Melbourneu
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović pridružio se Marinu Čiliću u drugom kolu Australian Opena. Karlović je u tri seta svladao Kanađanina Vaseka Pospišila i tako izborio prolaz u sljedeću rundu...

Ivo Karlović igrat će u drugom kolu Australian Opena. Karlović je tako najstariji igrač još od Kena Rosewalla 1978. godine koji je upisao pobjedu u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira.

U Melbourneu je kao autsajder ušao u meč protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, ali svejedno je slavio 7:6, 6:4, 7:5 za nešto više od sat vremena igre.

Pospišil uopće nije loše igrao, dovoljno to pokazuje podatak da je imao 49 winnera i svega 18 neprisiljenih pogrešaka te unatoč tome upisao poraz. Karlović je jednostavno u pravim trenucima bio bolji, a i još manje je griješio te upisao tek deset neprisiljenih pogrešaka.

Prvi set Karlović je uzeo u tie-breaku nakon što je tijekom seta spasio jednu set loptu, u 13. igri bio je bolji sa 7:4 zahvaljujući seriji 6:1.

U drugom setu Karlović je izbjegao tie-break i to iskoristivši prvu priliku koja se u setu pružila. Kod 5:4 Pospišil je servirao za ostanak u meču, ali Karlović je napravio break i odmah poveo s 2:0 u setovima.

Pospišil je još jednom pao u važnom trenutku i to na kraju trećeg seta kod 6:5, ponovno na servisu za ostanak u setu.

Karlović je na putu do pobjede upisao 13 aseva, protivnik je imao 14, a u sljedećem kolu čeka ga Gael Monfils, još veća prepreka od Pospišila.

Australian Open, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Vasek Pospišil (Kanada) 7:6(4), 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!