Košarka

Leonardu pobjeda protiv Dončića, teška ozljeda Dwighta Powella

Branimir Korać • srijeda, 22.01.2020.
Leonardu pobjeda protiv Dončića, teška ozljeda Dwighta Powella

Los Angeles Clippersi noćas su upisali vrijednu pobjedu u gostima kod Dallas Mavericksa. U jedinom dvoboju u NBA ligi noćas, gosti su tijesno slavili sa 110:107, a predvodio ih je kao i inače Kawhi Leonard...

Luka Dončić i društvo nisu uspjeli zaustaviti Los Angeles Clipperse. U jedinom noćašnjem dvoboju Kawhi Leonard povukao je Clipperse do pobjede unatoč još jednom sjajnom nastupu Luke Dončića u dresu Dallasa.

Clippersi su opet nastupili bez Paula Georgea, a Mavericksima se vratio Kristaps Porzingis, međutim opet neće biti kompletni jer su ostali bez Dwighta Powella čini se na duže vrijeme.

Powell je stradao još u prvoj četvrtini kada je bez kontakta protivnika osjetio oštru bol i završio na parketu. Kasnije je potvrđeno kako je zaradio ozljedu ahilove tetive i čeka ga dugačak i težak oporavak.

Odluka o pobjedniku pala je u zadnje tri minute. Dallas je ima vodstvo 98:97 nakon čega Shamet ubacuje dvije trice, a Harrell slobodna bacanja za preokret na 105:98.

U završnici susreta Dallas je samo smanjio zaostatak, ne i preokrenuo rezultat.

Ivica Zubac kod pobjednika je odradio 19 minuta i ubacio devet poena (2/8 za dva, 5/6 slobodna) čemu je dodao i devet skokova.

Leonard je upisao 36 poena i 11 skokova, a Shamet 18 poena (5/8 trica). Kod Dallasa Dončić nastavlja u sjajnom ritmu s 36 poena, deset skokova i devet asistencija, a pratio ga je Tim Hardaway s 13 poena.

NBA:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 107:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!