Košarka

Uniks uvjerljiv protiv turskog velikana, sjajna večer nezaustavljivog Prepeliča

Matej Kačan • srijeda, 22.01.2020.
Uniks uvjerljiv protiv turskog velikana, sjajna večer nezaustavljivog Prepeliča

Četiri susreta odigrana su u drugom krugu Eurokupa, a posebno je zanimljivo bilo u Badaloni te Bresciji...

U skupini G drugog kruga Eurokupa se dogodila zanimljiva situacija da su sve četiri ekipe u treće kolo ušle s 1-1 omjerom, a nakon odigranih utakmica u boljim su situacijama Unics Kazan te Rytas iz Vilniusa. Ruska momčad je do druge pobjede došla s uvjerljivih 94:69 protiv turskog Galatasaraya.

Već nakon prve dionice je sve bilo gotovo jer je Unics gostima dopustio tek 11 poena u deset minuta uz 24 vlastita pa je u startu postignuta dvoznamenkasta razlika koja je rasla do poluvremena. Galatasaray je malo uspio zaustaviti krvarenje u trećoj, ali je na kraju dokrajčen za konačnih 25 poena zaostatka.

Unics je imao čak šest dvoznamenkastih igrača, a prvi među jednakima bili su Jamar Smith s 15 poena uz osam dodavanja te Alex Tyus koji je uz 14 ubačaja uhvatio devet lopti. Kod Galatasaraya je preko 20 išao Tai Jack Webster koji je uz 22 poena izgubio čak sedam lopti, a double-double od 13 poena uz skok više je ostvario Alex Poythress.

Rytas iz Vilniusa je u svojoj Litvi ostvario jednu vrlo tijesnu pobjedu nad Monacom. Utakmicu je obilježilo nekoliko promjena vodstva te nitko nije vodio s dvoznamenkastom razlikom. Ipak, domaćin je nakon izjednačenih 65:65 u posljednjoj četvrtini napravio prvo 6:0, a onda i 9:3 seriju te je poveo sa sedam poena razlike u zadnjoj minuti te je susret ipak bio riješen u korist Rytasa.

Kod pobjednika smo imali četiri podjednaka igrača, ali za poen najbolji strijelac bio Terrell Holloway koji je ubacio 13 poena. Monaco su vodili J.J. O'Brien s 23 i Norris Cole s 21 poenom, ali nitko drugi nije prebacio ni osam poena.

Tijesnu utakmicu na vrlo mali broj poena odigrali su Brescia i Oldenburg. Na kraju je domaća talijanska momčad slavila s neuvjerljivih 70:67 i to nakon preokreta u trećoj četvrtini. Najbolji period igre je Oldenburg imao polovicom druge četvrtine kada je prednost u nekoliko navrata išla do devet poena, ali je sve anulirano groznom trećom dionicom u kojoj je postignuto tek osam koševa.

Brescia je kroz posljednjih 10 minuta održavala minimalno vodstvo, a slobodna bacanja vrijedna pobjede postigao je Amerikanac Lansdowne nakon što se gost 6:0 serijom približio na dva poena zaostatka. Kenneth Horton je vodio pobjednika sa 17 poena, dok je kod Oldenburga Ricky Paulding ubacio 18.

11 poena prednosti imao je Tofaš iz Burse u gostima kod Joventuta da bi očajnim otvaranjem drugog poluvremena prosuo sve i izgubio s 88:84. 9:0 serija Joventuta na samom otvaranju treće dionice anulirala je sve ono dobro što su Turci stvarali kroz prvo poluvrijeme, a slovenska kombinacija Klemen Prepelič i Alen Omić dovršila je posao za katalonski klub u posljednjoj dionici.

Za Prepeliča igrači Tofaša nisu imali apsolutno nikakav odgovor pa je slovensku šuter utrpao 37 poena uz sedam dodavanja, dok je kod poraženih Sammy Mejia ubacio 20 poena.

Eurokup, drugi krug, treće kolo:
Joventut - Tofaš 88:84
Vilnius Rytas - Monaco 80:75
Uniks Kazan - Galatasaray 94:69
Brescia - Oldenburg 70:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!