Košarka

Čudesni Lillard nije spasio Blazerse, gosti odnijeli sve pobjede

Branimir Korać • petak, 24.01.2020.
Čudesni Lillard nije spasio Blazerse, gosti odnijeli sve pobjede

Samo tri susreta noćas su bila na rasporedu u NBA ligi, a u sva tri pobjedu su odnijeli gosti. Od Hrvata na parketu je bio samo Mario Hezonja i nije se istaknuo...

Portland Trail Blazersi imaju ogromnih problema s ozljedama još od početka sezone i situacija nije nimalo bolja već sve lošija. Noćas su protiv Dallas Mavericksa koristili samo osam igrača, debitirao je Trevor Ariza, prve minute odradio je povratnik Caleb Swanigan, Damian Lillard imao je još jednu monstruoznu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno.

Dallas Mavericksi su utrpali 22 trice i iskoristili probleme domaćina te na kraju slavili sa 133:125. Lillard je postao prvi igrač u povijesti Blazersa koji je u dvije utakmice ubacio više od 100 poena, međutim to je bilo dovoljno samo za jednu pobjedu u ta dva susreta.

Ovdje su se Mavericksi odvojili već u prvom poluvremenu u kojem su ubacili 78 poena da bi u nastavku susreta Portland pokušao uhvatiti zaostatak i zaprijetiti povratkom, ali bliže od tih konačnih osam razlike nije došao.

Luka Dončić predvodio je Dallas s 27 poena, šest skokova i devet asistencija, Kristaps Porzingis s 20 poena i pet skokova te Dorian Finney-Smith s 11 poena i deset skokova. Kod Blazersa Lillard je ubacio 47 poena (8/15 trica)uz osam asistencija i šest skokova, Trevor Ariza 21 poen uz sedam skokova, Carmelo Anthony 16 poena uz pet skokova te Hassan Whiteside s 14 poena i deset skokova.

Mario Hezonja odradio je 14 minuta, najmanje od igrača s klupe, ostao je bez poena (0/1 za dva, 0/3 za tri) uz jedan uhvaćen skok.

Cleveland Cavaliersi poraženi su kod kuće od Washington Wizardsa sa 124:112. Cavsi su i dalje bez Ante Žižića kojem prijeti duža pauza i nitko nema nikakvu procjenu kada bi se mogao vratiti na parket. Ovdje su Wizardsi rutinski slavili nakon što su u vodstvo bili konstantno nakon završnice prve četvrtine.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 36 poena i osam asistencija, a po 17 poena upisali su Davis Bertans i Ish Smith (pet asistencija). Kod poraženih Collin Sexton upisao je 29 poena, Larry Nance 22 poena uz 12 skokova, a Kevin Love 21 poen uz pet skokova.

Sjajan dan gostiju upotpunili su Los Angeles Lakersi koji su slavili kod Brooklyn Netsa sa 128:113. LeBron James približio se na samo 17 poena zaostatka za Kobeom Bryantom po broju poena u karijeri.

Ovdje je bio prvo ime susreta, upisao je triple-double s 27 poena, 12 skokova i deset asistencija, po 16 poena dodali su Anthony Davis (11 skokova) i Kyle Kuzma dok je Dwight Howard dodao 14 poena i 12 skokova.

Kod Netsa Kyrie Irving ubacio je 20 poena, a Taurean Prince 18 poena.

NBA:
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 125:133
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 112:124
Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 113:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!