Europsko prvenstvo 2020., završnica, Polufinale, 24.01.2020, 18:00 h, Stockholm
Suci: Oscar Raluy, Angel Sabroso (Španjolska)
Norveška
Norveška
28:29(10:12, 23:23) Hrvatska
Hrvatska

Hrvatska nakon dodatnih 20 minuta u finalu Europskog prvenstva!!!!

Branimir Korać • petak, 24.01.2020.
Hrvatska nakon dodatnih 20 minuta u finalu Europskog prvenstva!!!!
Foto: Pixsell

Hrvatska je prošla u finale Europskog prvenstva! Nakon nevjerojatnih 20 dodatnih minuta golom Željka Muse u samoj završnici susreta, Hrvatska je svladala Norvešku 29:28!!!!!

Norveška
Hrvatska
Norveška
Hrvatska
IgračiGO7mIsk.
Alexandre Blonz ----
Christian O'Sullivan 1---
Eivind Tangen 3---
Espen Christensen ----
Goran Johannessen 5--1
Harald Reinkind 1---
Kevin Gulliksen ----
Kristian Bjornsen 2--1
Magnus Gullerud 4---
Magnus Jondal 2-0/1-
Petter Overby ---2
Sander Overjordet ----
Sander Sagosen 10-3/4-
Tom Nikolaisen ----
Torbjorn Bergerud -14--
William Aar ----
Trener: Christian Berge   
UKUPNO28143/54
IgračiGO7mIsk.
David Mandić 2---
Domagoj Duvnjak 8-2/21
Igor Karačić 2---
Ilija Brozović ----
Josip Šarac ----
Luka Cindrić 1--1
Luka Stepančić 3--1
Marin Šego -11--
Marin Šipić ----
Marino Marić 6---
Marko Mamić ---2
Matej Ašanin -2--
Matej Hrstić ---1
Vlado Matanović 2---
Zlatko Horvat 4---
Željko Musa 1---
Trener: Lino Červar  
UKUPNO29132/26

Norveška je bila impresivna sve do polufinala, ali u polufinalu nije uspjela svladati sjajnu Hrvatsku! Kakva borba, četiri puta po pet minuta, imali su i jedni i drugi niz prilika za pobjedu, ali nije bilo suđeno.

Hrvatska je iznenadila Norvežane, potvrdilo se da Norvežani nemaju odgovor na hrvatsku obranu, jednako kao što nisu imali niti ostali.

Drama je trajala ukupno čak 80 minuta, a sve je bilo zaključeno golomŽeljka Muse u zadnjim sekundama. Imali su Norvežani još jedan šut sa svoje polovice, ali Šego je obranio i Hrvatska upisala pobjedu.

Hrvatska je prvi finalist Europskog prvenstva i to je najvažnije. Nakon žestoke borbe odnijela je pobjedu u drami kakva se rijetko viđa.

Od početka je Hrvatska čvrstom obranom stvarala probleme Norvežanima, Sagosen je jedini očekivano stvarao probleme, kasnije je i Tangen nešto zabio, u drugom dijelu i Johannessen dok su ostali manje više potpuno zatvoreni.

Prvo poluvrijeme pripalo je Hrvatskoj koja je vodila 12:10, a u drugo poluvrijeme otišla je na tri razlike i dobro se držala.

Sve je bilo dobro dok Bergerud nije ušao u glavu Karačiću i skinuo mu nekoliko zicera. To je pomoglo Norvežanima da se vrate u utakmicu i poravnaju na 15:15.

Hrvatska je stala i trebao ju je netko pokrenuti, a to je učinio Domagoj Duvnjak. Kada su svi stali, Duvnjak je na svojim leđima iznio najveći teren i održavao Hrvatsku iznad vode.

Dvije i pol minute prije kraja vratio ju je u vodstvo 23:23, zatim Ašanin skida sedmerac Joendalu, ali Hrvatska ne koristi napad za plus dva i Joendal zabija ua 23:23. Zadnji napad Hrvatska nije realizirala i otišlo se u produžetke.

Do 68. minuti Norvežani su hvatali zaostatak, a onda je zabio Bjornsen za vodstvo. S istekom vremena Marić je izborio sedmerac, a Duvnjak ga realizirao za novih dodatnih deset minuta.

Tamo se itekako osjetio umor na obje strane i u zadnjih pet minuta nizale su se pogreške sve do posljednjih sekundi kada Željko Musa dolazi do lopte i zabija za pobjedu 29:28.

Veliko slavlje Hrvata u Stockholmu i srećom imaju dan odmora jer nakon ovakve utakmice bilo bi pakleno teško igrati sutradan. To će morati Norvežani koje čeka dvoboj za treće mjesto.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2020., završnica

polufinale

Norveška28:29 *Hrvatska
Španjolska34:32Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!