Europsko prvenstvo 2020., završnica, polufinale, 24.01.2020, 20:30 h
Španjolska
Španjolska 34:32 Slovenija
Slovenija

Španjolska drugi finalist, Slovenija se kasno probudila

Mihaela Bradovski • petak, 24.01.2020.
Španjolska drugi finalist, Slovenija se kasno probudila
Foto: Pixsell

Hrvatska i Španjolska odlučit će u nedjelju o prvaku Europe. Španjolska brani titulu, Hrvatska traži svoju prvu, a Slovenija ide u borbu za treće mjesto s Norveškom...

Reprezentacije iz gornjeg dijela ždrijeba odlučit će o prvaku Europe. Nakon Hrvatske koja je ušla u finale pobjedom protiv Norveške, u finale je prošla i Španjolska. Španjolci su svladali Sloveniju 34:32, kontrolirali su susret svojim najvećim dijelom i zasluženo prolaze u finale.

Iako je drugi polufinalni dvoboj u završnim minutama ponudio nadu slovenskim rukometašima Španjolska je ostavila bolji dojam, vodila veći dio susreta i u konačnici dohvatila finale s Hrvatskom.

U posljednjih je sedam minuta španjolska vrsta ušla s pet pogodaka prednosti no zahvaljujući prije svega Cingesaru koji je prvo poentirao s krila, a zatim i povukao kontru Slovenija se vraća u život.

Izabranici Jordija Ribere u završnih su deset minuta postigli pet pogodaka od čega se četiri puta u listu strijelaca upisivao Alex Dujšebajev.

Iako se činilo da će njegov pogodak dvije minute prije kraja za 33:30 biti dovoljan brzi je napad na drugoj strani novim pogotkom zaključio Zarabec. U posljednjih 60 sekundi ušlo se pri minimalnom španjolskom vodstvu, no Dujšebajev 13 sekundi prije kraja ne griješi i postavlja konačnih 34:32.

Kada je u pitanju prva polovica susreta, nakon ravnopravnih 15-ak minuta Entrerrios, Maqueda i Fernandez na brzinu postižu tri zgoditka i Španjolska se po prvi puta konkretnije odvaja.

Na odmor se otišlo pri njenih 20:15, a kako se kretao i veći dio nastavka dugo se činilo kako će ovaj polufinalni dvoboj ostati bez napete završnice.

Razliku su na kraju stvorile brojne slovenske izgubljene lopte, čak duplo više u odnosu na protivnika, a treba dodati kako je ovo polufinale prošlo i bez značajnih predstava vratara. Ferlin i Kastelic skupili su devet obrana koliko i Perez de Vargas na drugoj strani.

Što se napada tiče, po šest su puta u španjolskom dresu precizni bili Fernandez, Entrerrios i Dujšebajev dok je sedam puta precizan bio Jure Dolenec. Blaž Janc dodao je jedan manje zgoditak.

Dean Bombač i Borut Mačkovšek ostali su na 50 posto uspješnosti šuta i zajedno su postigli tek pet pogodaka.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2020., završnica

polufinale

Norveška28:29 *Hrvatska
Španjolska34:32Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!