Europsko prvenstvo 2020., završnica, za 3. mjesto, 25.01.2020, 18:30 h
Slovenija
Slovenija 20:28 Norveška
Norveška

Slovenija bez goriva i odličja, Norvežani uzeli broncu

Mihaela Bradovski • subota, 25.01.2020.
Slovenija bez goriva i odličja, Norvežani uzeli broncu

Norveška se oporavila od teškog poraza nakon 80 minuta borbe s Hrvatskom, u susretu za treće mjesto bila je bolja od Slovenije. Norvežani su bili uvjerljivi i slavili s 28:20...

Vrlo težak dvoboj u pripremi i za Sloveniju i za Norvešku. Naravno, razočaranje neulaskom u finale moralo je postojati, Norvežani su ispali u rijetko viđenom trileru protiv Hrvatske, dok je Slovenija imala i tu olakotnu okolnost što je igrala kasni meč i imala je manje vremena za oporavak.

Bez obzira na sve i jedni i drugi najavljivali su pohod na odličje, nije mala stvar biti niti treći u Europi, a znaju jako dobro i jedni i drugi koliko je teško doći do tih pozicija.

Prvih 15 minuta proteklo je u posve ravnopravnoj igri u kojoj nije bilo nikakvih odvajanja, ali dosta se griješilo i obje momčadi bile su ispod one razine na kojoj su bili u polufinalu.

U tom razdoblju valja izdvojiti pogodak Sandera Sagosena koji je prestigao Kirila Lazarova po rekordnom broju golova na jednom prvenstvu.

Druga polovica prvog poluvremena pripala je Norveškoj koja se tu uspjela i odvojiti i na odmor odnijeti prednost 12:9.

Svaka dvojba oko pobjednika riješena je serijom 5:0 na ulasku u drugo poluvrijeme. Tu je Norveška stvorila visoku prednost, otišla na 17:9 i više nije bilo nikakve dvojbe.

Najviše što su se Slovenci uspjeli približiti bilo je na minus pet, ali prije se činilo da će Norveška pobjeći na dvoznamenkastu razliku nego se Slovenija posve uključiti u utakmicu.

Završilo je 28:20 za Norvešku koja je tako stigla do brončanog odličja, svoje prve medalje u povijesti na europskim prvenstvima.

Vratari Ferlin i Bergerud upisali su po 14 obrana, Dean Bombač s šest golova predvodio je Sloveniju, a Magnus Jöndal postigao je sedam golova.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Europsko prvenstvo 2020., završnica

za 3. mjesto

Slovenija20:28Norveška

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!