Košarka

Jazzeri gubili cijeli susret pa pobijedili, sjajni Mitchell i Bogdanović okrenuli Mavse

Matej Kačan • nedjelja, 26.01.2020.
Jazzeri gubili cijeli susret pa pobijedili, sjajni Mitchell i Bogdanović okrenuli Mavse

U prvom dvoboju NBA subote Utah Jazz je nakon preokreta u posljednjoj četvrtini pobijedila Dallas Maverickse sa 112:107...

Nastavlja se sjajna serija Utah Jazza koji su u posljednjoj 21 utakmici postigli čak 19 pobjeda. Najnovije slavlje stiglo je kod kuće protiv Dallas Mavericksa i njihovog atomskog napada koji je po naprednim statistikama ponajbolji u povijesti. Igrači Jazza su limitirali goste na 107 poena te su u samoj završnici okrenuli rezultat i slavili sa 112:107.

Od samog početka susreta Dallas je predvođen Lukom Dončićem nametnuo svoj ritam u kojem su starteri Mavericksa održavali prednost koja bi išla do osam-devet poena razlike, dok bi Jazz ulaskom igrača s klupe malo po malo smanjivao prednost.

Upravo najveću prednost je Dallas imao krajem prve dionice s 11 poena razlike, ali je to Jazz anulirao 12:0 serijom na samom startu druge. Nisu Mavsi dozvolili preokretanje momentuma na stranu domaćina pa se isti ples nastavio do same završnice.

Svojevrsnu "povuci-potegni" igru s mini-serijama od po pet-šest poena prekinula je Utah u posljednjih pet minuta susreta. Trener Jazza Quinn Snyder postavio je Roycea O'Neala kao čuvara Dončiću, a loptu su u napadu preuzeli Donovan Mitchell i Bojan Bogdanović. Bogdanović je povezao dvije trice i dvicu, dok je Mitchell zabijao i razigravao.

O'Neale je nakon dvije dobre obrane definitivno prelomio tricom za 109:107 koja je došla nakon proigravanja Mitchella koji je u posljednjim minutama forsirao isključivo igru 2 na 2 s Bogdanovićem. Ta se taktika očito isplatila Jazzu kod kojeg su do kraja rezultat bacanjima iskontrolirali Mitchell i Rudy Gobert koji je svoj obol dao s nekoliko poena iz skokova u napadu i dobrim obrambeni reakcijama u završnici.

Mitchell je zabio najviše kod Jazza s 25 poena uz osam skokova i pet dodavanja, dok je Bogdanović ubacio 23 (2/6 za dva, 4/10 nza tri, 7/7 slobodna). Gobert je na svoja 22 poena dodao čak 17 skokova. 25 ubačaja uz šest skokova i sedam dodavanja je kod Mavsa postigao Luka Dončić, a s 19 poena ga je pratio Seth Curry.

Jazz ovom pobjedom nastavlja sjajan niz te je drugi na Zapadu, a Dallas s 28 pobjeda leži na petom mjestu.

NBA, subota:
Utah Jazz - Dallas Mavericks 112:107

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!