Tenis

Nikola Mektić do pobjede, Darija Jurak poražena i u mješovitim parovima

Petar Jenjić • nedjelja, 26.01.2020.
Nikola Mektić do pobjede, Darija Jurak poražena i u mješovitim parovima

U mješovitim parovima hrvatski predstavnici upisali su polovičan učinak. Nikola Mektić stigao je do pobjede, a Darija Jurak nije uspjela...

Na startu Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova do pobjede je stigao Nikola Mektić u kombinaciji s Barborom Krejčikovom. Nakon sat i 19 minuta igre svladali su Kvetu Peschke i Wesleyja Koolhofa sa 7:5, 6:2.

Peschke i Koolhof imali su break prednosti u prvom setu, no to nije dugo potrajalo. Kod rezultata 5:5 Krejčikova i Mektić rade break, a zatim i dolaze do seta. S dva oduzeta servisa u drugom setu lakoćom priveli meč prema kraju.

U sljedećem kolu Krejčikova i Mektić igrat će protiv Amande Anisimove i Nicka Kyrgiosa.

Pobjedu nije upisala i Darija Jurak koja je igrala u paru s Fabriceom Martinom. Nakon sat i 19 minuta, s dva puta po 7:5, bolji su bili Jessica Moore i Matthew Ebden.

Moore i Ebden prvo su poveli s 5:4 i imali servis za set, ali Jurak i Martin uzvratili su na isti način. Međutim, njihovi protivnici su kon toga napravili su novi break te stigli do seta.

U drugom su seti Jurak i Martin imali vodstvo 4:1, ali do kraja meča dobili su samo jedan gem, pritom izgubivši dva svoja servis gema.

Australian Open, 1. kolo:
Barbora Krejčikova/Nikola Mektić - Kveta Peschke/Wesley Koolhof 7:5, 6:2
Jessica Moore/Matthew Ebden - Darija Jurak/Fabrice Martin 7:5, 7:5

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!