Rukomet

Finalni blog: Prva titula Hrvata ili obrana naslova Španjolaca?

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.01.2020.
Finalni blog: Prva titula Hrvata ili obrana naslova Španjolaca?
Foto: Pixsell

Pred nama je završni dan na Europskom prvenstvu u rukometu. Ostalo je tek pitanje tko će osvojiti titulu prvaka Europe, hoće li to prvi put biti Hrvatska ili će Španjolska obraniti naslov prvaka...

Prvak Europe danas će automatski osigurati i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. S obzirom na potencijalni put u kvalifikacijama, puno jednostavnije bilo bi osvojiti naslov prvaka Europe nego prolaziti neizvjesnost kvalifikacija.

Više pročitajte ovdje.


Kladioničari! Što kažu kladionice, kakvi su koeficijenti za finalni dvoboj?

Dakle uzet ćemo Supersport koji kaže: koeficijent na pobjedu Hrvatske je 2.90, na Španjolce je 1.85, a ako ćete gađati remi u 60 minuta, koeficijent je 10.0.

Možete pokušati i tko će imati više sedmeraca, tu je situacija 50:50, tko će imati više isključenja, također 50:50, a zbroj golova, 51.5 je granica, za manje 1.80, za više 2.30.


"Moramo sačuvati čistu glavu i ne smijemo se uvući u njihovu igru jer su tu vrlo jaki i vrlo dobri. Moramo biti hladne glave jer će sigurno pritiskati, prosvjedovati i raditi te hrvatske stvari, a mi tu moramo ostati mirni i raditi ono što je potrebno za pobjedu."

Ovo je izjavio Joan Canellas.

Španjolac o "hrvatskim stvarima". OK.


Čestitka Pekeleru i Duvnjaku dolazi iz Njemačke od proslavljenog reprezentativca Stefana Kretzschmara.


Današnji dvoboj protiv Španjolske povjeren je Makedoncima Slaveu Nikolovu i Gjorgjiju Načevskom. Kada već ne mogu suditi najbolji suci svijeta Matija Gubica i Boris Milošević...


Danas Hrvatska igra svoje treće europsko finale, a sudbina je htjela da to bude ujedno i 100. utakmica hrvatske reprezentacije na europskim prvenstvima.

Pitanje: Kada i gdje je upisala najlošiji plasman od 2004. godine, jedini neulazak u polufinale?


Ne oprašta se danas samo Lino Červar od europskih prvenstava. Bit će ovo posljednji nastup i za španjolskog kapetana Raula Entrerriosa koji će u finalu upisati 60. nastup i tako preskočiti vremešnog Islanđanina Gudjona Valura Sigurdssona. Na vrhu tako ostaje i dalje nedodirljivi Nikola Karabatić.


Najsmoluđi! Najluđi! Slažete li se?


Za sve one koji se pitaju kada hrvatski rukometaši dolaze u Zagreb, prema planu odmah večeras. Očekuje se da bi iz Stockholma trebali krenuti oko 22 sata.


Krasne vijesti iz Stockholma! Iako nije baš logično da se ovakvi izbori vrše prije početka finalnog dvoboja, nećemo se buniti. DOMAGOJ DUVNJAK JE MVP EUROPSKOG PRVENSTVA, A IGOR KARAČIĆ U IDEALNIH SEDAM!


Danas je sve u znaku rukometa pa su tako i Šibenčani povukli logičan i pametan potez. Dvoboj između Šibenke i Cibone pomaknut je na 19 sati.


Očekuje se kako će hrvatski reprezentativci imati veliku podršku s tribina. Hrvati iz cijelog svijeta kreću prema Stockholmu, a dio ih je krenuo i iz zagrebačke zračne luke.


David Mandić jučer je vrlo kratko i jednostavno najavio finale: "Igramo finale, idemo dati sve od sebe, izvući zadnji atom snage i pokušati osvojiti ono što nam nedostaje."


"Svi znamo da Hrvati imaju pobjednički gen, ali i mi smo dobri, zato smo i ovdje. Znamo da će utakmica biti jako teška, ali imamo adute za svladati ih", kaže iskusni Daniel Sarmiento.

Više pročitajte ovdje.


Španjolski rukometni savez na twitteru odbrojava sate do početka finalnog dvoboja, svaki sat slijedi nova objava s vremenom koje je ostalo do dvoboja. Ovako otprilike:



Pred nama je veliki dan hrvatskog sporta koji je trebao biti još veći. Na žalost Marin Čilić poražen je na njegovom startu od Miloša Raonića, a hrvatski vaterpolisti borit će se za broncu na Europskom prvenstvu, a ne zlato kao što se očekivalo.

Ipak tu su rukometaši da spase stvar i učine ovaj dan nezaboravnim i povijesnim. U finalu Europskog prvenstva igrat će protiv Španjolske i tražiti svoje prvo zlato na europskim prvenstvima, jedino zlato koje Hrvatskoj nedostaje.

Španjolska je aktualni europski prvak, osvojila je titulu u Hrvatskoj na Europskom prvenstvu 2018. godine i želi je obraniti.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!