Košarka

Sve u znaku Kobea: I noćas NBA program u drugom planu

Branimir Korać • utorak, 28.01.2020.
Sve u znaku Kobea: I noćas NBA program u drugom planu

Uz dvoboj između Utah Jazza i Houston Rocketsa, odigrano je još pet NBA susreta u kojima nikom nije bilo do košarke, svima je u mislima bio Kobe Bryant...

Miami Heat nastavlja odličnu sezonu pobjedom protiv Orlando Magica čime je potvrdio kako je nedodirljiv u svojoj diviziji. Nalazi se na vrhu s omjerom 32-14 dok je Orlando drugi s omjerom 21-27 i to mu je četvrti uzastopni poraz.

Inspiriran Kobeom Bryantom, Bam Adebayo odigrao je sjajnu utakmicu i predvodio Miami s 20 poena, deset skokova i deset asistencija. 21 poen i pet skokova (trica 6/9) dodao je Duncan Robinson. Kod poraženih nitko nije otišao iznad 13 poena koliko su upisali Aaron Gordon (sedam skokova) i Nikola Vučević (12 skokova).

Chicago Bullsi dobili su San Antonio Spurse sa 110:109, a Spursi su propustili veliku priliku za produžetak. Naime dvije sekunde prije kraja Zach LaVine ubacio je dva bacanja za 110:108 da bi u zadnjoj sekundi Kris Dunn napravio prekršaj nad DeMarom DeRozanom. On je ubacio prvo bacanje, nije drugo i Bullsi odnose pobjedu.

DeRozan je unatoč tome odigrao sjajnu utakmicu s 36 poena i deset skokova dok je Patty Mills dodao 25 poena. Kod pobjednika LaVine je ubacio 23 poena i šest skokova, a 16 poena je dodao Denzel Valentine.

Kingsi su sjajnom četvrtom četvrtinom došli do produžetka i tamo upisali pobjedu kod Minnesote. Tijekom treće dionice zaostajali su i 27 razlike, ali zaključili su susret serijom 16:2.

Buddy Hield je briljirao s 42 poena i tricom 9/14, 22 poena, osam asistencija i sedam skokova dodao je De'Aaron Fox. Kod Wolvesa Andrew Wiggins je ubacio 36 poena uz devet skokova i sedam asistencija te tricu 7/11.

Luka Dončić odveo je Dallas Maverickse do pobjede kod Oklahomy Cityja 107:97. I jedni i drugi i ovdje su se teško koncentrirali na košarku, Kobe je bio svima u mislima, a Dončić priznaje kako se slomio nakon prve četvrtine.

"Jednostavno sam se slomio, stvarno me pogodilo i teško je objasniti kako baš tada", govorio je nakon susreta koji je završio s 29 poena i 11 skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 100:115
Miami Heat - Orlando Magic 113:92
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 110:109
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 129:133 produžetak
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 97:107.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!