Tenis

Kenin do prvog polufinala karijere, Barty svladala Kvitovu

Petar Jenjić • utorak, 28.01.2020.
Kenin do prvog polufinala karijere, Barty svladala Kvitovu

Odigrana su prva dva četvrtfinalna meča na Australian Openu u ženskoj konkurenciji, a do pobjeda su stigle Sofia Kenin i Ashleigh Barty...

Nikada ranije Sofia Kenin nije stigla dalje od četvrtog kola, a sada je stigla do polufinala na jednom Grand Slamu. U četvrtfinalu je, s dva puta po 6:4, bila bolja od Ons Jabeur. U četvrtom međusobnom dvoboju, a trećem ove godine, stigla je do treće pobjede.

Kenin je krenula s breakom i vodstvom od 3:1, a Jabeur se vraća na 3:3. Međutim, odmah nakon toga gubi ponovno servis, a Kenin koristi ukupno šestu set loptu.

U drugom joj je setu jedan break, ostvaren u sedmom gemu, bio i više nego dovoljan. Iako je u cijelom meču imala čak 20 winnera manje (34-14), ipak je stigla do pobjede.

Za ulazak u finale igrat će protiv prve igračice svijeta Ashleigh Barty koja je svladala Petru Kvitovu sa 7:6, 6:2 nakon sat i 46 minuta igre.

U prvom setu vidjeli smo po jedan break sa svake strane, a vidjeli smo ukupno 11 break šansi. Kvitova je kod vodstva 6:5 u tie-breaku imala set loptu, no Barty preokreće, dobiva sljedeća tri poena, a tako i set.

U drugi je set krenula s dva breaka i vodstvom od 4:0. Čehinja je vratila jedan break zaostatka, ali nakon toga ponovno je izgubila servis.

Australian Open, četvrtfinale:
Sofia Kenin - Ons Jabeur 6:4, 6:4
Ashleigh Barty - Petra Kvitova 7:6 (6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!