Košarka

Sunsi pregazili u Dallasu Maverickse, Šarić ispao iz startne petorke

Branimir Korać • srijeda, 29.01.2020.
Sunsi pregazili u Dallasu Maverickse, Šarić ispao iz startne petorke

Phoenix Sunsi odigrali su jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone i svladali su Dallas Maverickse u gostima sa 133:104. Odradili su sjajan posao i potpuno nadigrali domaćina...

Phoenix Sunsi priredili su iznenađenje u Dallasu i svladali su domaće Maverickse. Sama Pobjeda Sunsa nije toliko neočekivana, u NBA ligi stvarno svatko može svakog svladati, ali svakako je iznenađenje razlika s kojom su Sunsi slavili, na kraju su odnijeli pobjedu čak 133:104.

Tijekom susreta imali su Sunsi čak i ogromnih 38 poena viška, Dallasu je prijetila katastrofa i doživio ju je. Ključna je bila treća dionica u kojoj je Devin Booker bio nezaustavljiv.

U drugo poluvrijeme momčadi su ušle s još potpuno otvorenim rezultatom. Imali su tu gosti vodstvo 60:55, ali nakon toga Mavericksi su posve pali i otišli u poraz.

Treću četvrtinu Phoenix je dobio s pomalo nevjerojatnih 48:22, a Booker je tu ubacio 20 poena. Ukupno je bio na preko 30 i to mu je 20. utakmica s 30+ poena ove sezone. Bolji su tek James Harden, Giannis Antetokounmpo i Trae Young, a Booker dijelu četvrto mjesto s Damianom Lillardom.

48 poena Sunsa u trećoj dionici je njihov najbolji doseg još od 1990. godine, a Dallas nikada u povijesti franšize nije primio ovoliko poena u jednoj četvrtini.

Inače i u ovom susretu odana je počast Kobeu Bryantu prije samog početka, a Mavericksi planiraju i umiroviti broj 24.

Booker je susret okončao s 32 poena, devet asistencija i šest skokova dok je Deandre Ayton dodao 31 poen i devet skokova.

Dario Šarić ušao je s klupe te za 22 minute ubacio osam poena (4/4 za dva, 0/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Kod Dallasa Luka Dončić ubacio je 21 poen uz šest skokova dok su po 15 poena dodali Jalen Brunson i JJ Barea (sedam asistencija).

NBA:
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 104:133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!