Košarka

Gmunden zaprijetio u posljednjoj dionici, Slavica ipak odveo Škrljevo do prednosti

Matej Kačan • srijeda, 29.01.2020.
Gmunden zaprijetio u posljednjoj dionici, Slavica ipak odveo Škrljevo do prednosti
Foto: Pixsell

U sportskoj dvorani u Mavrincima odigrana je prva utakmica četvrtfinala Alpe Adria Cupa Škrljevo je došlo do prednosti s pobjedom od 90:76...

Ako ne ide u HT Premijer ligi, ide u međunarodnim natjecanjima. Košarkaši Škrljeva napravili su prvi korak prema polufinalu Alpe Adria Cupa. Igrači Damira Rajkovića sjajnom su trećom dionicom stvorili zalihu koju gostujući Gmunden nije uspio stići usprkos dobrom ulasku u četvrtu četvrtinu.

Kroz prvo poluvrijeme Škrljevo je dobro funkcioniralo napadački te je u prvoj i drugoj četvrtini postiglo po 23 poena. No gosti su se dobro držali te nisu ispuštali priključak pa se na poluvrijeme ide s 46:41 za domaću ekipu.

Zaigrali su zeleni mnogo bolju obranu u trećoj dionici te Gmundenu dopuštaju tek 12 poena, a iz dobre obrane proizlazi lakši napad pa egzekucijski raspoloženi Slavica, Mandić i Boban vode domaću ekipu do 29 zabijenih poena i prednosti od 23 poena.

Možda su igrači Škrljeva mislili da je s tim susret riješen, ali to u sportu ne ide tako lako te gosti kreću s 9:0, a onda i s 14:2 te dolaze blizu povratka na jednoznamenkasti zaostatak i kompliciranja susreta. Ipak su domaći košarkaši uspjeli iskontrolirati susret i održati razliku na sigurnoj udaljenosti za konačnih 90:76.

Niku Slavici nije trebalo dugo da pokaže kakvo će pojačanje biti za Škrljevo pa je opet bio dominantan s 21 poenom (10/18 iz igre) uz devet skokova. 17 je ubacio Mate Mandić, dok je 16 uz devet uhvaćenih lopti postigao Arkim Robertson. Daniel Friedrich je s 15 poena vodio goste.

Uzvratna utakmica između ove dvije momčadi odigrat će se petog veljače u Austriji.

Alpe Adria Cup, četvrtfinale:
Škrljevo - Gmunden 90:76

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!