Tenis

Federer odlično krenuo, ali kasnije je Đoković dominirao i prošao u finale

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.01.2020.
Federer odlično krenuo, ali kasnije je Đoković dominirao i prošao u finale

Novak Đoković prošao je u svoje osmo finale Australian Opena. U polufinalu je porazio Rogera Federera u tri seta...

Novak Đoković nastavlja s odličnim igrama u Melbourneu gdje je stigao do finala iznimno uvjerljivo i to uz vrlo kvalitetan nastup. U polufinalu je išao na Rogera Federera na kojem se ipak na kraju osjetilo da je imao više minuta u nogama i da nije fizički na pravoj razini.

U konačnici Đoković je upisao pobjedu u tri seta, u prvom je opasno plesao po rubu i Federer je bio bliže osvajanju, ali u nastavku meča sve je bilo u znaku Đokovića, a osjetilo se da Federer polako fizički pada kako je meč odmicao.

U prvom setu Federer je imao break prednosti i 0:40 kod 4:1 za dvostruki break i vjerojatno osvajanje seta, ali Đoković se izvukao pa onda na servisu Federera za set došao i do breaka te se vratio u igru. Set je riješen u 13. igri gdje je Đokovič bio na vrlo visokoj razini sa 7:1 uzeo set.

U drugom setu Federer više na reternu nije imao nikakve šanse, dva puta se izvlačio na svom servisu kada je Đoković imao break lopte, ali treći put nije uspio. Kod 5:4 Federer posustaje i Đoković dolazi do set lopte i seta sa 6:4.

Situacija na terenu je bila takva da gotovo nitko nije vjerovao u čudo. A Federeru je trebalo upravo čudo kada se uzme u obzir da je iza sebe imao nekoliko vrlo teških mečeva, a Đoković bio puno odmorniji.

Čudo se nije dogodilo, sredinom trećeg seta Đoković radi break i tu je postalo jasno kako će meč vrlo brzo biti gotov. Tako je i bilo, završilo je 7:6, 6:4, 6:3 za Đokovića koji će pokušati i osmi put osvojiti ovaj turnir.

Australian Open, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Roger Federer (Švicarska, 3) 7:6(1), 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!