Košarka

Zubac prvi skakač Clippersa, Young uništio Sixerse

Branimir Korać • petak, 31.01.2020.
Zubac prvi skakač Clippersa, Young uništio Sixerse

Osim dvoboja Nuggetsa i Jazzera, odigrano je još pet susreta u NBA ligi, nastupio je Ivica Zubac i istaknuo se u skoku, ne i u realizaciji...

Toronto Raptorsi stigli su do devete uzastopne pobjede svladavši na gostovanju skromne Cleveland Cavalierse. Nije bilo lako, Cavsi su u završnici posve smanjili visok zaostatak i zaprijetili preokretom, ali Norman Powell odigrao je ključnu ulogu.

Ante Žižić i dalje ne konkurira za nastup, Serge Ibaka predvodio je pobjednika s 26 poena, a Kyle Lowry dodao je 23. Upravo toliko kod Cavsa su upisali Kevin Love i Collin Sexton.

Philadelphia je upisala neočekivani poraz u Georgiji kod Atlante koja je na krilima Traea Younga u svojoj najboljoj utakmici ove sezone stigla do pobjede.

Young je bio nezaustavljiv, na njemu su se mijenjali čuvari, a on je i zabijao i iznuđivao prekršaje i asistirao. Završilo je 127:117 za Hawkse koji su tako došli tek do 13. pobjede.

Young je susret završio s 39 poena, 18 asistencija i šest skokova dok je John Collins dodao 17 poena i 20 skokova. Kod Sixersa Ben Simmons upisao je 31 poen i šest skokova dok je Shake Milton u utakmici karijere upisao 27 poena uz šest asistencija.

Celticsi su uspješno odradili posao protiv Golden State Warriorsa i svladali su ih sa 119:104. Posao odrađen rutinski, domaćin je dominirao i predvođen s 25 poena Gordona Haywarda stigao je do pobjede.

Clippersi su na zagrijavanje izašli s majicama 8 i 24 posvećenima Kobeu Bryantu, a sam susret protekao je jako loše za njih. Već u prvom poluvremenu Kingsi su ih zasuli tricama i riješili pitanje pobjednika.

Kawhi Leonard ipak nije mogao nastupiti nakon problema koje je osjetio na zagrijavanju, igrao je Paul George, ali i bio potpuno van ritma.

Fantastični duo s klupe predvodio je Clipperse, 22 poena upisao je Lou Williams, a 21 Montrezl Harrell.

Ivica Zubac za 22 minute upisao je pet poena (1/7 za dva, 3/4 slobodna), ali i uhvatio deset skokova i podijelio tri asistencije. Krvnik Clippersa bio je De'Aaron Fox s 34 poena

NBA:
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 109:115
Washington Wizards - Charlotte Hornets 121:107
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 127:117
Boston Celtics - Golden State Warriors 119:104
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 103:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!