Košarka

Bogdanovićeve i Clarksonove trice nisu pomogle, Nuggetsi slavili protiv Jazza

Branimir Korać • petak, 31.01.2020.
Bogdanovićeve i Clarksonove trice nisu pomogle, Nuggetsi slavili protiv Jazza

Utah Jazz je u blagoj krizi, ima tri uzastopna poraza, a treći je stigao u gostima kod Denver Nuggetsa u izravnom dvoboju za prvo mjesto u diviziji...

Bojan Bogdanović i Utah Jazz nisu uspjeli prekinuti seriju poraza. Treći uzastopni stigao je u Coloradu kod Denver Nuggetsa i Jazzeri imaju za čim žaliti u ovom susretu. Naime imali su dovoljno prilika odvesti susret u potpunosti na svoj mlin, međutim serija Nuggetsa 27:1 kroz treću i četvrtu dionicu, odlučila je pobjednika.

Jazzeri su bili bez Mikea Conleyja i praktički Donovana Mitchella koji je igrao, ali bilo je to daleko od njegove dobre večeri. Šut iz igre 1/12 dovoljno govori. No zato je Jordan Clarkson s klupe odradio velik posao te bio i prvi strijelac Jazza.

Jazzeri su vidjeli priliku u ovom susretu, posebno zbog problema s kojima se Nuggetsi suočavaju. Denver ima dosta izostanaka zbog ozljeda pa tako u konkurenciji nisu bili Jamal Murray, Paul Millsap, Gary Harris i Mason Plumlee, no oni koji su igrali na čelu s Nikolom Jokićem odradili su odličan posao.

Denver je onom velikom serijom 27:1 stigao do 17 poena prednosti, imao sve u svojim rukama, ali Jazzeri su uspjeli smanjiti na samo tri poena minusa. Ipak, Jokić je tada preuzeo stvari u svoje ruke i odveo susret u mirnije vode.

Jokić je bio prvo ime Nuggetsa s 28 poena i deset asistencija, Will Barton dodao je 18 poena i pet skokova, Torrey Craig 13 poena i deset skokova, a Michael Porter 12 poena i 12 skokova.

Kod Jazza Clarkson je ubacio 37 poena (7/12 trica), Rudy Gobert dodao je 21 poen i 11 skokova, a Bogdanović je za 35 minuta ubacio 18 poena (0/4 za dva, 6/10 trica, 0/2 slobodna) uz šest skokova.

NBA:
Denver Nuggets - Utah Jazz 106:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!