Rukomet

Hrvati vodili Dinamo iz Bukurešta do slavlja u gradskom dvoboju

Matej Kačan • petak, 31.01.2020.
Hrvati vodili Dinamo iz Bukurešta do slavlja u gradskom dvoboju
Foto: Pixsell

15. kolo rumunjske Lige Nationale u rukometu obilježeno je dvobojem bukureštanskih rivala, Dinama i CSM-a. Dinamo je na kraju slavio s uvjerljivih 32:25...

To što je EP u rukometu završilo nedavno ne znači da rukometna uzbuđenja prestaju. U 15. kolu rumunjske Lige nationale svoj su dvoboj odigrali gradski rivali iz Bukurešta, Dinamo i CSM. Na kraju je Dinamo bio uvjerljiv s 32:25 te je na omjeru 13-1 nastavio niz pobjeda te leži na prvom mjestu.

CSM je prekinuo svoju pobjedničku seriju pa je upisao peti poraz u sezoni, a uz dva remija i osam pobjeda to znači da leži na četvrtom mjestu tablice s 13 bodova zaostatka za gradskim rivalom današnjim pobjednikom Dinamom.

Dinamo je već na poluvremenu imao čistu situaciju te je vodio s 18:8, a u drugih pola sata su obrane popustile pa je i CSM zabio 17 pogodaka. No napad Dinama je kroz cijelu utakmicu bio konstantno dobar pa je s 14 golova u drugom dijelu došao do respektabilnih 32 i sigurne pobjede.

Pobjednike je s pet pogodaka vodio hrvatski lijevi vanjski Ante Kuduz s pet pogodaka, a po tri su dodali Jakov Vranković i Hrvat sa srpskom putovnicom Stefan Vujić. Tako su Hrvati s 11 pogodaka odgovorni za više od trećine pogodaka najbolje rumunjske ekipe. Kod poraženih je sedam pogodaka postigao Octavia Bizau.

Rumunjska, Liga Nationala, 15. kolo.
Dinamo Bukurešt - CSM Bukurešt 32:25

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!