Nogomet

Jelovčić: 'Rusija je nominalno prvi favorit, no vidjeli smo da svatko može igrati sa svakim'

Mihaela Bradovski, hns.family • petak, 31.01.2020.
Jelovčić: 'Rusija je nominalno prvi favorit, no vidjeli smo da svatko može igrati sa svakim'
Foto: Pixsell

Pred hrvatskom reprezentacijom u futsalu je posljednja utakmica Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je Rusija i Hrvatska ima veliku priliku izboriti odlazak u Litvu među svjetsku elitu...

Franko Jelovčić uvijek je bio igrač koji se ne predaje, cijenili su ga i suigrači i treneri, a danas je kapetan i jedan od najboljih igrača reprezentacije.

"Bilo je dramatično protiv Slovačke, ali najvažnije je da smo pobijedili. Atmosfera je uistinu dobra i s nestrpljenjem očekujemo subotnju utakmicu s Rusijom. Rusija je nominalno prvi favorit turnira, no vidjeli smo da svatko može igrati sa svakime i da je svaka utakmica teška na svoj način."

Jelovčić smatra kako je Rusija pod pritiskom i to bi mogla biti hrvatska šansa.

"U susret sigurno ulazimo manje opterećeni od Rusije, pogotovo nakon njihovog poraza. Azerbajdžan je prepun Brazilaca, igrača s europskim iskustvom i njihova je pobjeda nad Rusijom sve dodatno zakomplicirala. Računica je jasna: nama je dovoljno i neriješeno, čak možda i minimalni poraz."

Trebat će veliku podršku s tribina, protiv ovakvog protivnika potreban je dodatni impuls. "Uzdam se u domaću publiku, uz njihovu potporu možemo završiti posao. Publika je u teškim trenucima na ovom turniru bila naš šesti igrač, njihovo nam navijanje mnogo znači. Pozivam ih da u subotu dođu u što većem broju pa da svi zajedno slavimo."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!