Košarka

Lakersi se oprostili od Kobeja Bryanta, Blazersi uz sjajnog Lillarda do pobjede

Petar Jenjić • subota, 01.02.2020.
Lakersi se oprostili od Kobeja Bryanta, Blazersi uz sjajnog Lillarda do pobjede

Portland Trail Blazersi slavili su na gostovanju kod Los Angeles Lakersa, uz minimalan učinak Marija Hezonje, koji su se oprostili od Kobeja Bryanta...

Prvu utakmicu od smrti Kobeja Bryanta odigrali su Los Angeles Lakersi u svom Staples Centru gdje je sve bilo u znaku legendarnog igrača. Održane su posvete prije i na početku utakmice, kao i na poluvremenu.

Rezultat današnje utakmice Lakersima je bio u drugom planu, a sve je gledatelje na sjedalima dočekao primjera Kobejevog drea. U konačnici su njihovi protivnici, Portland Trail Blazersi, stigli do pobjede sa 127:119.

Prvo je poluvrijeme bilo jako izjednačeno, a nijedna se momčad nije uspjela ozbiljnije odvojiti. Vodili su malo domaćini, a zatim malo gosti.

Ključnim se pokazala treća četvrtina koju su Blazersi dobili s 43:34, a početkom četvrte dionice stigli i do najvećih 14 razlike. Do kraja susreta Lakersi se nisu uspjeli vratiti.

Čudesnu utakmicu u dresu Blazersa odigrao je Damian Lillard s 48 poena, devet skokova i deset asistencija, dok je Hassan Whiteside dodao 30 poena, 12 skokova i pet blokada. Mario Hezonja dodao je jedan poen (0/4 iz igre, slobodna bacanja 1/2), dva skoka i jednu blokadu za 11 i pol minuta.

Najučinkovitiji kod Lakersa bio je Anthony Davis s 37 poena, 15 skokova, šest asistencija i pet blokada, dok je LeBron James dodao 22 poena, osam skokova i deset asistencija.

NBA:
LA Lakers - Portland Trail Blazers 119:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!