Nogomet

Rožman: 'Dinamo je sigurno favorit, ali u Kupu je u jednoj utakmici sve moguće'

Branimir Korać • utorak, 04.02.2020.
Rožman: 'Dinamo je sigurno favorit, ali u Kupu je u jednoj utakmici sve moguće'
Foto: Pixsell

Rijeka nije dobro krenula u nastavak sezone, uz loš nastup upisala je poraz u prvenstvu kod Lokomotive, a sada će imati priliku za oporavak u Kupu protiv Dinama...

Simon Rožman nije bio zadovoljan nakon gostovanja Rijeke kod Lokomotive, upisan je poraz, a igra je bila daleko od onog što je slovenski stručnjak očekivao. Prilika za popravak dojma dolazi vrlo brzo.

"Nakon slabijeg izdanja u subotu, imamo neki novi izazov da pokažemo više boljih stvari. Dinamo je sigurno favorit, a mi ćemo se pokušati postaviti hrabro, Kup je ipak samo jedna utakmica u kojoj uvijek može biti iznenađenja. Siguran sam i da ćemo imati veliku podršku s tribina, to nam puno znači. Što se tiče zdravstvenog kartona, Prskalo, Galović, Capan, Pavičić su ozlijeđeni, imamo problema s bolesti i još ćemo vidjeti u kakvom stanju su ti igrači. Siguran sam ako budemo disali zajedno da je u toj utakmici sve moguće."

Situacija s Acostyjem?

"On je na antibioticima i ako ne bude imao visoku temperaturu polako će danas krenuti s treningom. Više od toga ne mogu reći. Vrlo su mali izgledi za nastup."

Riječani su već jednom krenuli u otvoreno nadigravanje s Dinamom pa su loše prošli.

"To je nešto o čemu pričamo s igračima, a i u pripremama smo pokušavali više sustava. Sigurno ćemo odlučiti u najboljoj želji za ostvarivanjem dobrog rezultata."

Rijeka je u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive imala dosta problema, posebno u fazi obrane.

"Igrači koji su tu s njima treba raditi, imaju moju svu podršku. Sigurno ni Escoval ni Velkovski nisu odigrali na razini na kojoj su htjeli, ali drugih nema i s njima ćemo raditi dalje. Oni su vidjeli što su radili loše i siguran sam da će na treningu raditi sve da se to ne bi ponovilo."

Situacija je daleko od idealne, dosta je problema, igrači odlaze, ozljede su prisutne, nije jednostavno.

"S igračima od prvog dana pričamo iskreno. Oni koji su tu s njima računamo, vidi se profesionalnost i kako izgledamo na terenu. Mi dajemo sve od sebe, razmišljamo samo o pozitivi kako bi na terenu izgledali što bolje. Igrači imaju pred sobom osobni izazov i nisam osjetio neku posebnu negativnost oko toga."

"Bilo bi mi najlakše tražiti alibije da to nisu pravi igrači, da nemamo ovog ili onog. Već sam rekao, oni imaju želju i to se vidi. Nakon Lokomotive nisam bio ljut nego razočaran. Ako vidim kod igrača želju, imaju od nas punu podršku. Ja u njima vidim kvalitetu, ali u nekim slučajevima treba biti i pametan i razmišljati o svemu."

Rijeka je već imala problema s Dinamom, ali i s Lokomotivom, Goricom, Osijekom...

"Nismo ulazili u pretjerane analize jer svaka utakmica ima neku svoju priču, po meni je najbitnije što će biti u sljedećoj utakmici, a ne ono što je bilo u prošloj. Vidiš ono što nije bilo na razini i pokušaš to ispraviti."

U kadru više nije niti Jakov Puljić koji je otišao u Poljsku.

"Klub traži alternativu, još smo u nekim razgovorima i vidjet ćemo. Pričali smo i s Romanom Bezjakom, više prijateljski nego službeno, ali već smo na početku prijelaznog roka istaknuli kako svi igrači imaju neke ambicije i više financijske zahtjeve. Mislim da on za nas trenutno nije dostupan."

Dinamo je i bez Danija Olma relativno lako slavio u Koprivnici.

"Iako je Olmo odličan igrač, mislim da Dinamo i nije puno izgubio jer ima i prvi i drugi sastav koji je jako konkurentan. Jedan odlazak kod njih ne znači puno. Bitnije nam je da mi znamo kakvi želimo biti. Već sam rekao sve je na momčadi, ako bi išli jedan na jedan po cijelom terenu, imali bi velike probleme i nekom momčadskom igrom pokušat ćemo zatvoriti njihove stvari."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!