Tenis

Krajinović siguran, Džumhur nije izdržao protiv Auger-Aliassimea

Jan Šneler • srijeda, 05.02.2020.
Krajinović siguran, Džumhur nije izdržao protiv Auger-Aliassimea

U prvom kolu ATP turnira u Montpellieru vidjeli smo nekoliko uzbudljivih mečeva, iako su najveći favoriti rutinski ušli u drugo kolo...

Iako je tek nedavno završio prvi Gran Slam sezone u Australiji, tenisači se već vraćaju na Tour. U Montpellieru je tijekom današnjeg dana na rasporedu bilo prvo kolo tamošnjeg ATP turnira.

Srpski tenisač i sedmi nositelj Filip Krajinović glatko je prošao prvu prepreku, domaćeg tenisača Enza Couacauda. Krajinoviću je trebalo manje od 90 minuta za pobjedu iako je Francuz imao vodstvo od 3:0 u prvom setu.

Ipak, srpski tenisač je preokrenuo rezultat i s 6:4 ušao u drugi set u kojem je imao nešto manjih problema, ali ga je jednako uspješno riješio s novih 6:4.

Pierre-Hugues Herber također se nije pretjerano mučio protiv Sergija Stakhovskog. Već nakon prvog seta bila je vidljiva razlika u kvaliteti i formi te je Francuz poveo sa 6:2. U drugom setu, Herbert nije uspješno riješio četiri meč lopte, ali peta je bila sigurna te je okončao susret sa 7:5.

Peti nositelj turnira, Kanađanin Felix Auger-Aliassime imao je dosta težak posao protiv Damira Džumhura. Bosanskohercegovački tenisač bio je vrlo koncentriran i miran u prvom setu kojeg je osvojio sa 7:6. Ipak, malo pomalo padala je igra Džumhura, a kanadski tenisač samo je pojačao pritisak.

U naredna dva seta slavio je sa 6:2 i došao do slavlja protiv Džumhura koji nije uspio izdržati do kraja i napraviti iznenađenje u Montpellieru.

Istaknimo za kraj i pobjedu Mikaela Ymera protiv talijanskog tenisača Jannika Sinnera, kao i dramu nakon tri seta i slavlje Alexandera Bublika te Emila Ruusuvourija.

ATP Montpellier, 1. kolo:
Alexander Bublik (KAZ) - Henri Laaksonen (ŠVI) (2)6:7 6:1 7:6(2)
Jannik Sinner (ITA) - Mikael Ymer (ŠVE) 3:6 4:6
Emil Ruusuvouri (FIN) - Dennis Novak (AUT) 7:6(3) 4:6 6:2
Enzo Couacaud (FRA) - Filip Krajinović (SRB, 7) 4:6 4:6
Sergij Stakhovsky (UKR) - Pierre-Hugues Herbert (FRA) 2:6 5:7
Felix Auger-Aliassime (KAN, 5) - Damir Džumhur (BIH) (5)6:7 6:2 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!