Tenis

Hrvatske tenisačice pobjedom protiv Bugarske otvorile nastup u Fed Cupu

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2020.
Hrvatske tenisačice pobjedom protiv Bugarske otvorile nastup u Fed Cupu

Hrvatska reprezentacija pobjedom je otpočela nastup na turniru Prve skupine Fed Cupa u estonskom Tallinnu, nakon što je u prvom susretu u grupi A s 2:1 svladala Bugarsku...

Oslabljena hrvatska reprezentacija bez najboljih igračica u singlu odlično je krenula u Tallinnu. Prvi protivnik bila je Bugarska, a Hrvatice su slavile s 2:1.

U prvom meču nastupila je Lea Bošković i odmah odigrala jako dobro protiv Izabelle Šinikove. Igračica koja je bila i 133. na WTA ljestvici poražena je od mlade hrvatske tenisačice u tri seta.

Šinikova je sjajno krenula i uzela prvi set sa 6:2, no Bošković nakon toga ipak igra bolje, posebno nakon što se vratila iz ranog breaka zaostatka u drugom setu. S dva puta po 6:4 Bošković je okrenula susret u svoju korist.

Nakon što je Hrvatska došla do prvog boda, Viktorija Tomova bila je pod pritiskom, ali uspjela je svladati Janu Fett koja nije odigrala svoj najbolji meč i izgubila je sa 6:2, 6:4.

Odluka je pala u konkurenciji parova gdje je hrvatska kombinacija Jurak/Fett bila prejaka za Šinikovu i Tomovu te sa 6:2, 3:6, 6:1 stigla do pobjede.

Hrvatska sljedeći susret igra u petak od 15 sati protiv Ukrajine koja je prvi favorit skupine s Martom Kostjuk, Dajanom Jastremskom, Nadijom Kičenok, Katerinom Kozlovom i Lesijom Curenko.

Fed Cup, skupina A

Hrvatska - Bugarska 2:1
Lea Bošković - Izabella Šinikova 2:6, 6:4, 6:4
Jana Fett - Viktorija Tomova 2:6, 4:6
Fett/Jurak - Šinikova/Tomova 6:2, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!