Košarka

Portland Trail Blazersi uz Hezonjinih 13 minuta do važne pobjede protiv Spursa

Branimir Korać • petak, 07.02.2020.
Portland Trail Blazersi uz Hezonjinih 13 minuta do važne pobjede protiv Spursa

Dvoboj protiv San Antonio Spursa, izravnog konkurenta u borbi za doigravanje, u Portlandu su okarakterizirali kao jedan od ključnih, a na kraju je i upisana pobjeda i to 125:117...

Vrlo važan dvoboj za obje momčadi. Blazersi i Spursi su prve momčadi ispod crte na Zapadu i pokušavaju uhvatiti osmoplasirani Memphis, a Portland se čini kao izgledniji kandidat za to.

Blazersi su to potvrdili i na parketu gdje su odnijeli pobjedu 125:117, a faktor iznenađenja bio je Gary Trent koji je ubacio svoje četiri trice u zadnjoj četvrtini u kojoj je Portland napravio preokret i stigao do pobjede.

Na ulasku u zadnju dionicu Spursi su vodili 94:86, ali uz Trenta, tricama su koš Spursa zasipali i Carmelo Anthony, Damian Lillard, Trevor Ariza, jednostavno se otvorilo i gosti su uhvaćeni za samo tri minute i Portland je preuzeo kontrolu nad susretom.

Na kraju su Blazersi imali 18 ubačenih trica i to s 49 posto uspješnosti, s 11 skokova više bili su nadmoćni u reketu, a ono što su Spursi dobro radili je kontrola lopte, imali su samo četiri izgubljene lopte, ali to ovaj put nije bilo dovoljno za pobjedu.

Portland je potvrdio kako se diže, izgleda sve bolje i bit će opasan u završnici regularnog dijela. S obzirom da će se uskoro priključiti i Jusuf Nurkić, dobit će se i širina u rotaciji na centarskim pozicijama te je za očekivati i još bolje rezultate.

U ovom susretu predvodili su ga Damian Lillard s 26 poena i deset asistencija, Carmelo Anthony s 20 poena i osam skokova, Trent s 18 poena i tricom 6/7 te Hassan Whiteside sa 17 poena i 23 skoka. Mario Hezonja dobio ej 13 minut i ubacio dva poena (1/2 za dva) uz tri skoka.

Kod Spursa Trey Lyles ubacio je 23 poena uz deset skokova, DeMar DeRozan 21 poen uz sedam skokova i šest asistencija te LaMarcus Aldridge uz 20 poena i osam skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 125:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!