Zimski sportovi

Hrvatska porazom zaključila nastup na kvalifikacijskom turniru u Jesenicama

Branimir Korać • nedjelja, 09.02.2020.
Hrvatska porazom zaključila nastup na kvalifikacijskom turniru u Jesenicama

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je i treći poraz na pretkvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre. Bolja je bila i Litva...

Nakon katastrofalnih poraza protiv Japana i Slovenije, hrvatski "oklopnici" izgubili su i od Litve u susretu posljednjeg trećeg kola. Bio je to najravnopravniji nastup Hrvatska na ovom turniru, poslije 0:9 s Japanom i 0:7 sa Slovenijom, Hrvatska je izgubila od Litve 3:1.

Litavci su poput Hrvatske dobivali "porciju" i od Slovenaca i od Japanaca, ali protiv oslabljene Hrvatske ipak je bila favorit i to je potvrdila i u ovom susretu. Bili su Litavci bolji i na kraju su zasluženo slavili.

U prvoj trećini Litavci su došli do 2:0. Poveli su u šestoj minuti golom Arnoldasa Bosasa s igračem više da bi u završnici prve dionice Ugnius Cizas povisio na 2:0.

Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak u 53. minuti preko Marka Tadića i ukazala se nada da bi se možda mogao izbjeći poraz, ali nije bilo gola za poravnanje već je Litva u posljednjim sekundama preko Pauliusa Rumseviciusa postavila konačnih 3:1 pakom u praznu mrežu.

Tri poraza su realnost i Hrvatska nije niti imala neke velike ambicije. One su ispunjene uspjehom u Sisku i dolaskom u Jesenice.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre, treće kolo:
Hrvatska - Litva 1:3

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!