Košarka

Škifić među najboljima u novoj pobjedi St. Chamonda

Matej Kačan • utorak, 11.02.2020.
Škifić među najboljima u novoj pobjedi St. Chamonda
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši St. Chamonda nastavljaju s dobrim igrama i borbom za doigravanje u LNB Pro B, drugom razredu francuske košarke. U posljednjem susretu su uvjerljivo bili bolji od Evreuxa s 93:77...

Odigrala se većina susreta 20. kola drugog razreda francuske košarke, LNB Pro B lige. Hrvatskim ljubiteljima košarke najinteresantniji je susret Evreuxa i St. Chamonda u kojem su gosti slavili s uvjerljivih 93:77, a jedan od boljih pojedinaca u pobjedničkoj ekipi bio je Jure Škifić.

Ključne za uvjerljivu gostujuću pobjedu bile su druga i treća četvrtine koje je St. Chamond dobio s ukupno 16 razlike koji su bili i konačna razlika, dok su prva i posljednja dionica bile izjednačene.

Gosti su tricu gađali sa solidnih 44% (11-25) što je bilo dosta bolje od domaćih 6/20 te je uz više slobodnih bacanja stvorilo razliku. Prvo ime St. Chamonda bio je Mathieu Guichard s 18 poena uz stopostotan šut iz igre, a među igračima koji su ga s 15 poena pratili bio je i Škifić koji je šutirao 7/16 iz igre (1/5 trica), a tome je dodao i tri skoka.

St. Chamond je ovom pobjedom skočio na 12-8 omjer i četvrto mjesto ljestvice. Na istom omjeru se mogu pridružiti i Roko Leni Ukić i njegov Antibes koji će svoju obvezu u 20. kolu odraditi u Parizu 13. veljače.

LNB Pro B, 20. kolo:
Evreux - St. Chamond 77:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!