Tenis

Prve nositeljice prejake za Dariju Jurak i Lidziju Marozavu

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.02.2020.
Prve nositeljice prejake za Dariju Jurak i Lidziju Marozavu

Darija Jurak i Bjeloruskinja Lidzija Marozava poražene su u prvom kolu konkurencije parova u St. Peterburgu. One nisu imale sreće sa ždrijebom i poražene su od prvih nositeljica Shuko Aoyame i Ene Shibahare...

Već sam pogled na ždrijeb turnira u St. Peterburgu dao je Dariji Jurak jasno do znanja da će imati jako težak posao na putu do četvrtfinala. Kuglice su spojile nju i Bjeloruskinju Lidziju Marozavu, s kojom je prvi put nastupala, protiv prvih nositeljica.

Japanke Shuko Aoyama i Ena Shibahara već neko vrijeme igraju zajedno, a Jurak niti ranije nije imala sreće protiv njih. Naime s Katarinom Srebotnik u Osaki je poražena 6:3, 6:1, a s Alicjom Rosolskom u Moskvi 6:2, 6:7, 10:5.

Ovdje je s Marozavom dobro krenula, odmah su stigle do breaka već u prvom gemu i dovukle su set uspješno do kraja. U šestom gemu Japanke su se vratile, ali odmah Jurak i Matozava rade novi break pa spašavaju tri break lopte i ubrzo uzimaju set sa 6:4.

Drugi set bio je potpuno drugačija priča. Već u prvom gemu Jurak i Marozava ne koriste tri break lopte i odmah gube svoj servis. Japanke dolaze do još jednog breaka, odlaze na 5:0 i uzimaju drugi set bez ikakvih problema s 6:1.

Odluka je pala u produženom tie-breaku. Bolje su ga otvorile Jurak i Marozava koje su povele 3:1, ali nakon toga Japanke rade seriju čak 8:1, stvaraju veliku prednost i mirno privode meč kraju.

Dalje su prošle s 4:6, 6:1, 10:5 i izborile su nastup u četvrtfinalu protiv još uvijek nepoznatih protivnica. Igrat će protiv Alicje Rosolske i Ajle Tomljanović ili Anastasije Potapove i Julije Putinceve.

WTA St. Peterburg, parovi, prvo kolo:
Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japan/Japan, 1) - Darija Jurak/Lidzija Marozava (Hrvatska/Bjelorusija) 4:6, 6:1, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!