Košarka

Harden i Westbrook sredili i Celticse, Spursima vrijedna pobjeda kod Thundera

Branimir Korać • srijeda, 12.02.2020.
Harden i Westbrook sredili i Celticse, Spursima vrijedna pobjeda kod Thundera

Uz dvoboj između Sixersa i Clippersa, noćas su na rasporedu bila još četiri susreta u NBA ligi. Najveću pozornost budio je onaj u Houstonu između Rocketsa i Celticsa...

Houston Rocketsi upisali su pobjedu protiv Boston Celticsa 116:105 u susretu u kojem su domaćini u drugom poluvremenu stvorili razliku i odnijeli pobjedu. James Harden i Russell Westbrook vukli su domaćina, ubacili čak 78 od 116 poena i ponovno su najzaslužniji za pobjedu Rocketsa, jednako tako kao što budu i najzaslužniji za poraze.

Houston je susret prelomio serijom 15:2 koja ga je odvela na 116:98 dvije minute prije kraja susreta, dotad je to bila dosta ravnopravna utakmica. Izgubljene lopte predstavljale su problem za Celticse, imali su ih 18, a Rocketsi su na kraju ubilježili i 17 slobodnih bacanja više.

Harden je susret završio s 42 poena (7/16 trica), osam skokova i sedam asistencija dok je Westbrook dodao 36 poena, deset skokova i pet asistencija. Kod Bostona Gordon Hayward je ubacio 20 poena uz osam skokova i šest asistencija, a Jaylen Brown 19 poena.

San Antonio Spursi nadaju se seriji dobrih nastupa koji bi ih pogurali u krug putnika u doigravanje, a noćas su ostvarili bitku pobjedu u gostima kod Oklahoma City Thundera. Slavili su Spursi 114:106 na dosta teškom gostovanju i tako na All-Star pauzu odlaze pobjednički.

Po 25 poena upisali su LaMarcus Aldridge (14 skokova) i Dejounte Murray (devet skokova) dok je Patty Mills dodao 20 poena. Kod domaćina Chris Paul upisao je 31 poen i sedam asistencija, a Shai Gilgeous-Alexander dodao je 17 poena.

Ozljedama osakaćeni Portland Trail Blazersi nisu napravili ništa u New Orleansu. Odlično su krenuli, imali visoku prednost, ali kada se promijenio ritam utakmice, njihova klupa nije mogla reagirati na ovoj razini jer su redom ostali na igračima kojima uglavnom nije mjesto u ovoj ligi, a Pelicansi su to iskoristili. Zion Williamson ubacio je 31 poen uz devet skokova i pet asistencija, a kod Portlanda po 20 poena dodali su Damian Lillard i CJ McCollum.

NBA:
Houston Rockets - Boston Celtics 116:105
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 106:114
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 138:117
Washington Wizards - Chicago Bulls 126:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!