Nogomet

Josipović: 'Ovo je zasluga cijele ekipe', Jovićević: 'Pun sam emocija, zaista volim ovu momčad'

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.02.2020.
Josipović: 'Ovo je zasluga cijele ekipe', Jovićević: 'Pun sam emocija, zaista volim ovu momčad'
Foto: Pixsell

Dinamova mlada momčad prošla je u osminu finala Lige prvaka, a u Kijevu nije imala lagan posao. Modri su slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca...

Renato Josipović bio je junak Modrih. Mladi vratar krasno je pročitao i obranio dva dobra pokušaja Ukrajinaca i tako izravno odveo Dinamo u osminu finala.

"Vrhunski je doživljaj, ovo je sve lijepo doživjeti. Zadovoljan sam što smo pobijedili, pružili smo sve od sebe. Kijev je stvarno moćna ekipa, ali respektirali su i oni nas kao i mi njih, imaju vrhunski napadački trojac. Mi smo se borili do kraja, došli smo do tih penala i sva sreća pobijedili smo, a ovo što sam obranio dva penala, to nije moja zasluga nego zasluga cijele ekipe", kaže Josipović.

Trener Igor Jovićević bio je posebno zadovoljan jer je bilo i previše problema uoči ovog susreta. Ipak unatoč svemu njegovi igrači su izdržali i odnijeli pobjedu.

"Fantastičan osjećaj iako smo dobili na penale što uvijek može otići i na drugu stranu. Mislim da smo tijekom cijelog susreta kontrolirali njihovu tranziciju iako su u nekim situacijama bili jako opasni što nije čudno jer su individualno vrlo jaki. Pokazali smo da smo čvrsti, da imamo karakter u teškim trenucima. Znate i samo kako se sve u pripremi susreta okrenulo protiv nas, gore nije moglo. Od igrača koji su bili upitni za utakmicu, pa let koji je bio otkazan te smo došli sinoć u 1 ujutro, ima dosta faktora koji su utjecali na našu izvedbu. Ona je mogla biti bolja, ali zasluženo smo pobijedili. Jako sam sretan zbog ekipe, pun sam emocija, zaista volim ovu momčad."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!