Rukomet

Veteran s gotovo 500 golova u dresu njemačke reprezentacije pomaže Markotiću u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.02.2020.
Veteran s gotovo 500 golova u dresu njemačke reprezentacije pomaže Markotiću u Stuttgartu
Foto: Pixsell

Bundesligaš Stuttgart potvrdio je dolazak zvučnog imena, igrača za kojeg se u klubu nadaju da će biti pojačanje. Bivši reprezentativac Christian Zeitz stavio je potpis na ugovor do kraja sezone...

Iskusni Christian Zeitz novi je član Stuttgarta kojem će pokušati pomoći u borbi za ostanak u najvišem rangu njemačkog rukometa. U Stuttgartu su reagirali nakon ozljede Davida Schmidta s obzirom da su trenutno na toj poziciji ostali samo na Robertu Markotiću te su doveli Zeitza.

39-godišnjak dolazi iz redova trećeligaša Nusslocha gdje je igrao pomalo rekreativno, ali vjeruje kako može biti od pomoći. Od njega se ne očekuju čuda već da zajedno s Markotićem iznese razdoblje do povratka Schmidta.

"Jedva čekam na nove izazove s novim suigračima. Znam u koliko je teškoj situaciji klub u ovom trenutku, sada je najvažnije da zadržimo Stuttgart u najvišem razredu njemačkog rukometa", istaknuo je Zeitz.

Zeitz je najveći dio karijere proveo u Kielu za kojeg je odigrao čak 399 utakmica u Bundesligi te postigao 1161 pogodak. Dvije sezone odradio je i u Veszpremu, a u dresu njemačke reprezentacije skupio je 166 utakmica i postigao 458 golova.

Inače, Stuttgart se nalazi u teškoj situaciji, na 16. mjestu, samo bod iznad zone ispadanja.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!