Košarka

Jusup zadovoljan nakon ulaska u finale: 'Izgledali smo kao momčad'

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
Jusup zadovoljan nakon ulaska u finale: 'Izgledali smo kao momčad'
Foto: Pixsell

Trener Zadra Danijel Jusup imao je razloga za zadovoljstvo nakon polufinala Kupa. Istaknuo je da je, unatoč ponekim nedostacima, zadovoljan prikazanim i što su se igrači iskazali pristupom od početka utakmice...

Zadar je u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića svladao Split sa 85:75. Iako to konačan rezultat možda ne govori, domaćini su odigrali puno bolje od protivnika te je razlika na kraju mogla biti i veća.

"Za razliku od zadnje utakmice, mislim da smo izgledali kao momčad, baš sam zadovoljan kako su igrači pristupili utakmici od početka i kako su bodrili jedni druge. Još ima nedostataka, muči me to rješavanje lopte u prednjem i zadnjem polju, no to je valjda proces koji se još treba proći. U obrani smo dobro pritisnuli i vraćali se u obranu, iako smo malo u završnici pali jer sam stavio u igri neke mlađe igrače. Došlo je i do opuštanja, no htio sam da i oni osjete slast pobjede jer rade marljivo", kazao je trener Danijel Jusup.

Navijači su i u ovom slučaju odigrali važnu ulogu. Trener ističe da će istu imati i u finalu.

"Navijačima se zahvaljujem, bilo je zadovoljstvo igrati kada te ovako nose i kad su uz vas. Zato mislim da će nam trebati pomoć publike u finalu jer je i Cibona stigla osvojiti trofej."

Byron Allen dobio je kritike nakon četvrtfinala, no sinoć je reagirao odlično. Cijeloj momčad puno znači njegov potpuni angažman.

"Od svih igrača, pa tako i od Allena, očekujem angažman od početka utakmice. Protiv Sonika to nisam vidio pa sam ga posjeo na klupu. Ako takvi nastupi nisu učestali, onda je to u redu, ali ne mogu tolerirati da od prve minute ne uđe angažirano. Sinoć je reagirao odlično i to se osjetilo na igri odmah. On nam znači puno takav, ali onakav nije. To je svakodnevna borba."

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!