Nogomet

Manchester City dvije sezone bez Lige prvaka plus 30 milijuna eura novčane kazne!

Branimir Korać • petak, 14.02.2020.
Manchester City dvije sezone bez Lige prvaka plus 30 milijuna eura novčane kazne!
Foto: Pixsell

Manchester City zaradio je dosad najvišu kaznu što ju je UEFA izrekla, a sve zbog kršenja Financijskog fair playa. City će dvije sezone biti van Lige prvaka i mora platiti 30 milijuna eura novčane kazne...

Težak udarac za Manchester City, ali nešto o čemu se govorilo kao opcija i nešto što se u dijelu nogometnog svijeta i pozdravljalo. Manchester City kažnjen je s dvije godine zabrane nastupa u Ligi prvaka, a osim toga i financijski je kažnjen s 30 milijuna eura.

Razlog ovoj kazni je višestruko i ozbiljno kršenje pravila, izvještaji o sponzorstvima bili su napumpavani i City je blago rečeno trošio puno više nego što je smio, a minus je pokrivao nelegalnim unošenjem novca u klub. Sve je krenulo kada su istraživački novinari dobili dokumentaciju koja to potvrđuje i City se našao u problemima.

"Manchester City je razočaran, ali nije iznenađen ovakvom odlukom", poručeno je iz Cityja koji će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei. "Ovo je slučaj koji je inicirala UEFA, ona ga je i procesuirala i na kraju je i sudila", dodaju iz Cityja.

Ovo će definitivno imati utjecaj i na sportske ambicije Manchester Cityja u narednom razdoblju, poznato je da je sudbina Pepa Guardiole - nepoznata. Sve se glasnije govori kako bi mogao napustiti Manchester City, Juventus stoji prvi u redu za njegovo dovođenje, a ovo bi moglo dovesti i do odlaska dijela igrača.

U svakom slučaju sudbina Manchester Cityja je u rukama CAS-a. Ako CAS ne prihvati njegovu žalbu, naći će se u najtežoj mogućoj situaciji. Ovo je ujedno poruka i ostalim klubovima koji možda još uvijek koriste neke "krivine" u ispunjavanju Financijskog fair-playja, kazna Cityju pokazatelj je da UEFA misli ozbiljno.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!