Košarka

Dijon srušio Monaco u zadnjoj sekundi, ASVEL drugi finalist

Petar Jenjić • subota, 15.02.2020.
Dijon srušio Monaco u zadnjoj sekundi, ASVEL drugi finalist

U završnoj sekundi utakmice košarkaši Dijona stigli su do pobjede protiv Monaca te izborili finale francuskog Kupa protiv ASVEL-a koji je u ranijem terminu igrao protiv Levalloisa...

Prvi je do finalne utakmice stigao ASVEL koji nije imao prevelikih problema protiv Levalloisa. U jednosmjernom dvoboju stigli su do pobjede rezultatom 88:59. Već nakon prvog poluvremena vodili su s 54:37, a u nastavku tu prednost i podebljali.

Do pobjede ga je predvodio Ismael Bako s 15 poena i šest skokova, David Lighty dodao je 12 poena. Vitalis Chikoko dodao je 14 poena.

Vrlo izjednačeno bilo je drugo polufinale u kojem je do pobjede u zadnjoj sekundi stigao Dijon protiv Monaca. U vrlo dramatičnom susretu slavio je s konačnih 83:81 i izborio dvoboj s ASVEL-om.

U zadnjih deset sekundi Dijon je ušao s vodstvo 81:79, a tri sekunde prije kraja Norris Cole donio je izjednačenje momčadi iz Kneževine. Međutim, u zadnjoj sekundi, na drugoj strani terena, Solomon Richard zabio je za pobjedu svoje ekipe.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Rasheed Sulaimon s 24 poena, dok je junak Solomon dodao 15 poena i šest skokova.

Norris Cole predvodio je Monaco s 19 poena, dok je J.J. O'Brien dodao 17 poena, a Dee Bost 14 poena i šest skokova.

Francuski kup:
ASVEL - Levallois 88:59
Monaco - Dijon 81:83

FOTO: ASVEL Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!