Košarka

Drama u Nišu pripala Partizanu, Zvezda ponovno bez Kupa

Jan Šneler • ponedjeljak, 17.02.2020.
Drama u Nišu pripala Partizanu, Zvezda ponovno bez Kupa

U finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća, Partizan je nakon produžetaka slavio protiv Crvene zvezde i obranio naslov...

Napeto je bilo u Nišu gdje se odigrala finalna utakmica Kupa Radislava Koraća. Vječni rivali Crvena zvezda i Partizan su se sučelili, a do naslova pobjednika Kupa Srbije došao je Partizan.

Utakmica je bila iznimno napeta. Od samog početka bila je vidljiva nervoza te su obje momčadi radile velik broj grešaka. Nakon prve dionice susreta, Partizan je vodio s 13:19. Do poluvremena se prednost Partizana nešto otopila, ali svejedno su otišli na odmor s plus tri (31:34).

Niti nakon nastavka nije bilo poboljšanja u igri. Ponovno su greške odlučivale, a Partizan nikako nije uspio odlijepiti se dovoljno za mirnu završnicu. Ponovno s +3 odlazi u posljednju i ujedno najuzbudljiviju četvrtinu. Tu je bilo svega, a pola minute do kraja Zvezda je imala vodstvo 76:70.

Činilo se da je to kraj za Partizan, no odlična mini rola Marcusa Paigea i greška Kevina Puntera koji je napravio prekršaj u napadu stajala je Zvezdu pobjede u regularnom dijelu. U produžecima, Partizan je bio bolji, a naročito se iskazao Ognjen Jaramaz koji je postigao sedam koševa u nizu i odveo svoju momčad do pobjede od 84:85.

Kod Partizana najbolji je bio Paige s 21 poenom, dok je heroj produžetaka Jaramaz ubacio 19 koševa. Kod Crvene zvezde, Lorenzo Brown je postigao 17 koševa.

Kup Radivoja Koraća, finale:
Crvena Zvezda - Partizan 84:85*
*nakon produžetaka

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!