Tenis

Mladi Šveđanin iznenadio Gasqueta, Paire u dva seta protiv Barrerea

Matej Kačan • utorak, 18.02.2020.
Mladi Šveđanin iznenadio Gasqueta, Paire u dva seta protiv Barrerea
Foto: Pixsell

Odigrana su prva tri susreta prvog kola tj. šesnaestine finala ATP turnira u Marseilleu. Prvi sudionici osmine finala su Benoit Paire, Mikael Ymer te Aleksander Bublik koji su se tamo pridružili najvišim nositeljima...

Prvi nenositelj koji se plasirao u osminu finala ATP turnira u Marseilleu je Mikael Ymer. Švedski je tenisač s 2-1 u setovima nakon gotovo dva i pol sata tenisa svladao domaćeg predstavnika i poznato francusko ime, Richarda Gasqueta. On je u meč krenuo furiozno s pet gemova u nizu, a dojam je tek malo pokvario jednim izgubljenim servis gemom za 6:3.

Konsolidacija Gasqueta u drugoj polovici prvog seta prenijela se i na drugi set koji je krenuo vrlo sigurno na servisu s obje strane, a prve probleme je protivniku zadao upravo Gasquet koji je pri 3:2 propustio tri break lopte. No pri 4:3 nije ponovio iste greške pa oduzimanjem servisa dolazi do drugog seta i izjednačenja.

U treći set je Ymer opet krenuo jako te je poveo s 3:0, a onda i s 5:2. Trebao mu je tek jedan gem za pobjedu, ali ih je izgubio tri u nizu, uključujući i break koji je Gasqueta potpuno vratio u meč. I baš kad je Francuz trebao servirati za tie-break se odigrala drama u dvanaestoj igri gdje je Ymer nakon čak tri meč lopte i četiri deucea uzeo servis Gasquetu za 7:5 i pobjedu.

Ymer će u osmini finala igrati protiv drugog nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa. Kompletiran je još jedan par, a njega će činiti Francuz Benoit Paire i Aleksander Bublik.

Paire je kao šesti nositelj svladao svog sunarodnjaka Gregoirea Barrerea koji je u ždrijeb ušao s pozivnicom. Paireu je za pobjedu trebalo sat i dvadeset minuta te dva seta, a u sigurnom prvom setu je iskoristio jednu od dvije break lopte u trećoj igri, a istu je prednost i obranio za 6:4.

Uglavnom su oba tenisača vrlo dobro servirala kroz cijeli meč. Uz iznimku tog Paireovog breaka u prvom setu nekih većih šansi nije bilo, a u drugom setu je Paire propustio još jednu, dok je Barrere u četvrtom gemu propustio 15:40.

Otišlo se u tie-break u kojem je Paire brzo odjurio. Osvojio je tri poena u nizu da bi Barrere osvojio jedan prije nego što je Paire uzeo još četiri te je s uvjerljivih 7:1 otišao u osminu finala u kojoj će igrati s Bublikom.

Kazahstanac je za sat i pol vremena u posljednjem meču dana svladao Mađara Martona Fucsovicsa s 2-0 u setovima. Krenuo je Bublik s 15:40 na svom servisu u prvom gemu, ali je to spasio te je poveo s 3:0, a onda i 4:1 da bi si jako zakomplicirao život izgubivši servis pri 4:2, a onda je morao spašavati još tri break lopte na 0:40 pri 4:4.

Nakon što je to uspio, odmah je na 30:40 iskoristio prvu set loptu za teško izborenih 1-0. I u drugi set je krenuo bolje s 3:1 da bi odmah nakon toga izgubio svoj servis. Do rješenja je došlo pri 6:5 kad je Mađar servirao za tie-break, ali je to odradio užasno te nije osvojio ni poen u svom servis gemu koji je Bublik osvojio za pobjedu u meču i osminu finala.

Prvo kolo se nastavlja i u utorak, a u poslijepodnevnim satima će na teren i Marin Čilić kojeg očekuje dvoboj protiv kvalifikanta Ivaške.

ATP Marseille, prvo kolo:
Mikael Ymer (Švedska) - Richard Gasquet (Francuska) 6:3, 3:6, 7:5
Benoit Paire (Francuska, 6) - Gregoire Barrere (Francuska, WC) 6:4, 7:6
Marton Fucsovics (Mađarska) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 4:6, 5:7

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!