Tenis

Kompletirano prvo kolo Marseillea, sedmi nositelj velikim preokretom u osminu finala

Matej Kačan • srijeda, 19.02.2020.
Kompletirano prvo kolo Marseillea, sedmi nositelj velikim preokretom u osminu finala
Foto: Pixsell

Čudan raspored donio je posljednje susrete prvog kola u Marseilleu na isti dan kao i prve susrete osmine finala, a svoje su mjesto među 16 osigurala posljednja tri tenisača. Izdvajamo veliki preokret i pobjedu Felixa Augera-Aliassimea...

U prvom susretu dana je u osinu finala prošao Egor Gerasimov koji je u dvoboju dva kvalifikanta pobijedio Dennisa Novaka za sat i pol vremena igre. Bjelorus je prvi set dobio u tie-breaku nakon što nijedan tenisač nije imao niti šanse za uzeti tuđi servis gem, a Gerasimovu je za pobjedu u trinaestoj igri bio dovoljan mini-break odmah na otvaranju.

Drugi set je bio uzbudljiviji, a tu je Novak prvi propustio tri break prilike da bi i sam spasio jednu, a onda izgubio servis u maratonskom šestom gemu drugog seta u kojem su odigrali čak 17 izmjena da bi Gerasimov došao do breaka koji je i iskoristio za 6:3 i pobjedu od 2-0 u setovima.

U osminu finala je prošao i domaći predstavnik Pierre Herbert koji je za nešto manje od dva sata svladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Prvi set je bio posebno dug i zanimljiv te se završio tek u tie-breaku nakon sat vremena tenisa, a oba tenisača su u maratonskim gemovima nekad morali spašavati svoj servis iz teških situacija.

Ipak je Herbert došao do 1-0 u trinaestoj igri u kojoj je svatko osvajao poene koje je trebao, ali je prelomio Francuz koji je nakon 4:3 za Kukuškina osvojio četiri poena u nizu za prvi set. I drugi set je krenuo izjednačeno, ali je Herbert ipak došao do jedinog breaka na susretu u devetoj igri drugog seta u kojoj je stigao do 5:4, a onda i do 6:4 te pobjede.

Protiv njega će u osmini finala igrati 18. igrač svijeta i sedmi nositelj turnira Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je preokretom svladao Talijana Stefana Travagliju. Prva dva seta su se izdužila te je svaki išao u tie-break, a po jedan je otišao na stranu drugog tenisača.

Posebno je dramatična bila trinaesta igra u drugom setu kad je Travaglia pri 1-0 u setovima imao i 6:4 te dva servisa za meč, ali je mladi Kanađanin spasio obje meč lopte i osvojio četiri poena u nizu za 8:6 i izjednačenje. Bilo je jasno da je tu Travaglia propustio najveću šansu za meč, a potpuno ga je dotuklo prosipanje 15:40 u trećem gemu trećeg seta.

Nakon što je sve to spasio, Auger-Aliassime je odmah stigao do breaka koji se na kraju ispostavio i vrijednim pobjede te velikog preokreta za osminu finala.

ATP Marseille, prvo kolo:
Egor Gerasimov (Bjelorusija, Q) - Dennis Novak (Austrija, Q) 7:6, 6:3
Mihail Kukuškin (Kazahstan) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:7, 4:6
Stefano Travaglia (Italija) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) 7:6, 6:7, 3:6

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!