Košarka

Ukić: 'Mislim da su svi momci ovdje kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani'

Petar Jenjić • četvrtak, 20.02.2020.
Ukić: 'Mislim da su svi momci ovdje kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani'

Početak kvalifikacija za Eurobasket najavili su izbornik Hrvatske Veljko Mršić te igrači Roko-Leni Ukić i Marin Marić. Jedva čekaju istrčati na parket te se nadaju da će ostvariti ono po što su došli...

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak će igrati protiv Švedske prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine. Izbornik Veljko Mršić zadovoljan je s proteklih nekoliko dana i treninga s igračima.

"Dojmovi su dobri, momci su došli motivirani i željni dokazivanja. Napravili smo nekoliko jako dobrih treninga i nestrpljivo čekamo ovu prvu utakmicu. Želimo izaći na parket pred punom dvoranom Dražena Petrović, da damo sve od sebe, da igramo zajedno i uživamo na parketu. Iskreno se nadam da će to biti dovoljno za ono što želimo, a to je pobjeda."

Roko-Leni Ukić istaknuo je veliku važnost stvaranje pozitivne energije. Vjeruje da su svi igrači koji su na raspolaganju dovoljno kvalitetni, koncentrirani i mentalno prisutni.

"Slične sam dojmove stekao. Mislim da mi prvi trebamo napraviti, i mi i stožer, neku pozitivu i to nam je najpotrebnije. U prošlom je ciklusu bilo stvari koje su negativno utjecale i na samu izvedbu ekipe. To nam se ne smije ponoviti. Mislim da su svi momci ovdje kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani. Imaju određeno iskustvo i kvalitetu iza sebe. Sada je samo potrebno to staviti na parket i napraviti sinergiju. Posebno prvu utakmicu pred našom publikom. Tko god je na drugoj strani, uz sav respekt, ne moramo se pretjerano opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima."

U reprezentaciji je ponovno i Marin Marić koji bi prvi puta trebao zaigrati u jednoj ovakvoj utakmici.

"Naravno, drugačije je za mene jer imam priliku igrati pred svojim roditeljima nakon dugo vremena. Drugačiji je osjećaj sada igrati u Hrvatskoj i presretan sam što mogu biti ovdje. Idemo dalje."

FOTO: Marin Sušić/HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!