Košarka

All-Star pauza nije omela Buckse, Netsi prespavali produžetak, Westbrook isključen

Branimir Korać • petak, 21.02.2020.
All-Star pauza nije omela Buckse, Netsi prespavali produžetak, Westbrook isključen

Hrvati nisu bili u akciji noćas u NBA ligi, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Favoriti su na kraju ipak uglavnom upisali pobjede, a posebno uvjerljivi bili su Bucksi i Rocketsi...

I nakon All-Star pauze Milwaukee Bucksi samo su nastavili tamo gdje su stali. Upisali su novu pobjedu, uvjerljivu i glatku, a ovaj put protivnik su bili Detroit Pistonsi. Pistonsi već predugo lutaju i nikako ne uspijevaju pronaći cilj i način na koji do njega doći, a u dobrom dijelu ovog susreta izgledali su razbijeno i otužno.

Giannis Antetokounmpo za double-double učinak trebao je tek desetak minuta, a s obzirom da je susret riješen već do poluvremena, Bucksi su mogli odmarati one najumornije. Prvo poluvrijeme bilo je ključ, All-Star pauza nije ostavila traga na igračima i bilo je vrlo važno ući u utakmicu na pravi način što su Bucksi i napravili. 70:41 vodili su već na poluvremenu, a imali su već početkom druge četvrtine više od 20 poena prednosti.

Antetokounmpo je ubacio 33 poena uz 16 skokova, a Khris Middleton pratio ga je s 28 poena i osam skokova. Kod Pistonsa Chris Wood završio je s 18 poena i 11 skokova, a Bruce Brown dodao je 16 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Nakon što su saznali da Kevin Durant nema apsolutno nikakve šanse za povratak ove sezone, a Kyrie Irving mora na operaciju i za njega je sezona završena, Netsi su morali odraditi gostovanje kod Philadelphije. Čak su se jako dobro držali do produžetka gdje su ipak pali i nisu u napadu ništa napravili.

Philadelphia je upisala pobjedu u produžetku, a Brooklyn je u tih dodatnih pet minuta ubacio doslovno jedan poen. Niti jedan ubačaj iz igre i bez ikakvog rješenja za obranu domaćina.

Joel Embiid odigrao je veliku utakmicu i upisao je 39 poena i 16 skokova, a Tobias Harris dodao je 22 poena, 12 skokova i šest asistencija. Kod Netsa Caris LeVert ubilježio je 25 poena i šest skokova, a Spencer Dinwiddie 22 poena i osam asistencija.

Veliku utakmicu odigrao je Trae Young koji je postavio svoj novi rekord karijere po broju poena. Young je ubacio 50 poena uz tricu 8/15 i osam asistencija, a Hawksi su upisali veliku pobjedu protiv Heata koji je kontrolirao utakmicu sve do završnice kada je uz nekoliko lošijih reakcija upisao poraz.

Uz Youngovih 50, po 17 poena upisali su Deandre Hunter i Kevin Huerter, a kod Heata daleko najraspoloženiji bio je Bam Adebayo s 28 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

Sacramento Kingsi bili su bolji od Memphis Grizzliesa u šuterskoj rapsodiji u kojoj su ubacili 129 poena i šutirali tricu 19/39. Grizzliesi su bili nadmoćni u skoku i imali čak 24 skoka više, ali to im nije pomoglo kada su imali dvostruko više izgubljenih lopti. Harrison Barnes upisao je 32 poena uz tricu 7/11, a na drugoj strani jedini iznad 20 poena bio je Deanthony Melton s 24 poena.

Houston Rocketsi su se prošetali do pobjede kod Golden State Warriorsa sa 135:105. Warriorsi i dalje osakaćeni ozljedama nisu imali šanse i Houston je slavio uz 29 poena i deset asistencija Jamesa Hardena te 21 poen i deset asistencija Russella Westbrooka. Inače Westbrook je u završnici susreta još jednom pokazao prgaviju stranu te je isključen. Na 30 razlike uspio se pokačiti i posvađati gotovo s cijelom momčadi Golden Statea. "Svaka čast".

NBA:
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 106:126
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 112:104 produžetak
Atlanta Hawks - Miami Heat 129:124
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 129:125
Golden State Warriors - Houston Rockets 105:135
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 93:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!