Košarka

Mršić: 'Odigrali smo jako dobru obranu, probili led i uzeli dva važna boda'

Marjan Kreševac • petak, 21.02.2020.
Mršić: 'Odigrali smo jako dobru obranu, probili led i uzeli dva važna boda'
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Švedsku na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket 2021. rezultatom 72:56. Utakmica koju je presudila hrvatska obrana dobar je zalog za predstojeće oglede protiv jačih protivnika Nizozemske i Turske...

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je kvalifikacije za Eurobasket 2021. domaćom pobjedom protiv Švedske 72:56. Susret je usmjerila odlična igra u obrani, posebno u prvoj četvrtini kada su gosti uspjeli upisati samo šest koševa. Napadačka igra bila je također na solidnoj razini, dosta kretanja bez lopte i otvaranja prostora otvorilo je prostor za veliki broj asistencija i laganih koševa.

Ako ćemo tražiti dlaku u jajetu problematičan je bio jedino šut za tricu, prvo poluvrijeme hrvatski reprezentativci šutirali su 2/12, segment u kojem svakako postoji prostor za napredak koji bi u predstojećim susretima protiv Nizozemske i Turske mogao igrati važnu ulogu. Izbornik Veljko Mršić bio je zadovoljan nastupom svojih izabranika.

"Počeli smo jako dobro i sretni smo. Vidjeli ste da smo bili motivirani i imali veliku želju. Dečki su stvarno igrali jako dobru obranu što smo i tražili. Nije bilo realno za očekivati da ćemo biti fluidni u napadu nakon tri dana treninga, oni su bili u prednosti jer su s istom ekipom igrali prošle kvalifikacije."

Mršić se složio da je susret dobiven prvenstveno odličnom obranom: "Dečki su igrali jako dobru obranu, probili smo led i uzeli dva važna boda. Sada se treba pripremiti za Nizozemsku. Trenirali smo dobro, ovo je bio jači ritam nego što su neki navikli igrati. U startu smo rekli da napad neće biti dobar, međutim, obrana mora biti na visokom nivou."

Pred reprezentacijom je dvoboj drugog kola na gostovanju u Nizozemskoj koja je možda iznenađujuće pobijedila Tursku u gostima: "To pokazuje da je košarka postala globalan sport, svi igraju košarku. S Nizozemcima smo igrali i prošle kvalifikacije, svaka je utakmica bitna jer je ih samo šest. Moramo sve napraviti da dobijemo tu utakmicu", zaključio je Mršić.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!