Košarka

Vratio se Dario Šarić u porazu Sunsa, skromnija šuterska večer Bojana Bogdanovića

Petar Jenjić • subota, 22.02.2020.
Vratio se Dario Šarić u porazu Sunsa, skromnija šuterska večer Bojana Bogdanovića

Phoenix Sunsi poraženi su na gostovanju kod Toronto Raptorsa, a na terene se vratio Dario Šarić nakon što je izbivao sedam uzastopnih utakmica. Poraz je upisala i Utah Jazz koju su svladali San Antonio Spursi...

Prošla je All-Star pauza, a Toronto Raptorsi nastavlju u istom ritmu kao i ranije. Noćas su stigli do 16. pobjede u zadnjih 17 utakmica, a ovoga puta bolji su bili od Phoenix Sunsa sa 118:101.

Kroz veći dio utakmice Sunsi su bili u zaostatku, a nakon tri četvrtine gubili su 15 razlike (93:78). Zaostatak su uspjeli svesti na minus šest (96:90), međutim, odmah nakon toga Raptorsi se vraćaju na dvoznamenkastu prednost te mirno zaključuju utakmicu u svoju korist.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Pascal Siakam sa 37 poena, 12 skokova i tri blokade, dok je Serge Ibaka dodao 16 poena i šest skokova.

Devin Booker s 21 poenom, pet skokova i osam asistencija predvodio je Sunse. Nakon što je propustio sedam uzastopnih utakmica zbog ozljede, na teren se vratio Dario Šarić koji je susret zaključio s osam poena (1/2 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/4), pet skokova i tri asistencije za 19 i pol minuta u igri

Dobar ulazak u nastavak sezone nije imala Utah Jazz koja je na domaćem terenu igrala protiv San Antonio Spursa. Spursi su odigrali jako dobru napadačku utakmicu u kojoj se nijedan igrač nije previše isticao, a šestorica su na kraju bila dvoznamenkasta.

Vodili su gotovo kroz cijeli susret, imali i 25 poena viška, a u konačnici su slavili sa 113:104. U završnim minutama susreta Jazz je uspio tek malo ublažiti poraz.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Dejounte Murray s 23 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte, dok je DeMar DeRozan dodao 18 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Rudy Gobert (14 skokova) i Emmanuel Mudiay ubacili su po 18 poena kod Jazza. Bojan Bogdanović stigao je ponovno do dvoznamenkastokg učinka, no imao je jednu od slabijih šuterskih večeri. Susret je zaključio s 15 poena (1/9 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 7/7), šest skokova, jednom asistencijom i ukradenom loptom za 32 i pol minute u igri.

NBA:
Toronto Raptors - Phoenix Suns 118:101
Utah Jazz - San Antonio Spurs 104:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!