Tenis

Odigrano polufinale u Marseilleu, Tsitsipas i Auger-Aliassime će igrati za naslov

Matej Kačan • subota, 22.02.2020.
Odigrano polufinale u Marseilleu, Tsitsipas i Auger-Aliassime će igrati za naslov
Foto: Pixsell

Odigrana su polufinala ATP turnira u Marseilleu, a u finalu će se za naslov boriti Grk Stefanos Tsitsipas te Kanađanin Felix Aguer-Aliassime koji su s po 2-0 svladali svoje protivnike...

Prvi je finale Marseillea izborio drugi nositelj i sada veliki favorit za naslov, Grk Stefanos Tsitsipas. On je u prvom meču polufinala s 2-0 u setovima svladao Kazahstanca Aleksandra Bublika koji je na putu do polufinala iznenadio Šapovalova i Pairea, ali protiv Grka nije mogao.

Oba su tenisača u meč krenula sa sigurnim servisima, a prvi je nesigurnost na svom početnom udarcu pokazao Bublik. Odmah je to drugi nositelj iskoristio te je pri 15:40 iskoristio prvu break loptu koju je i obranio te je poveo s 5:2.

No Kazahstanac je iznenadio oduzimanjem servisa taman kad je Tsitsipas trebao servirati za set te je sve vodilo prema tie-breaku. No Tsitsipas je u sebi imao još jedan break koji je i napravio za 7:5 i 1-0.

U drugom setu je Kazahstanac ostao bez većih šansi. Tsitsipas je brzo napravio 4:1 te je izgradio neuhvatljivu prednost, a mogao si je priuštiti i to da pri 5:2 propusti čak tri meč lopte na Bublikovom servisu. No odmah je na svom početnom udarcu ostavio Kazahstanca bez poena te je sa 6:3 u drugom setu otišao u finale nakon nešto više od sat vremena tenisa.

I drugi meč je riješen u dva seta, ali je Gilles Simon kao posljednji domaći predstavnik pružio mnogo veći otpor Felixu Auger-Aliassimeu koji je pokazao na momente sjajan, ali i nekonstantan tenis.

Sedmom je nositelju za pobjedu trebalo dva sata te veliki preokret u prvom setu u koji je Simon krenuo s 5:2. No pri tom rezultatu Aliassime kreće sa sjajnim razdobljem te radi dva breaka te osvaja pet gemova u nizu za 7:5, a u dvanaestoj je igri za prvi set i spasio 15:40 te dvije break lopte.

Drugi je set obilježila velika borba i sigurni servisi sa svake strane. Nitko u regularnih 12 gemova nije ni imao priliku za break pa se nakon gotovo 50 minuta tenisa otišlo u trinaestu igru u kojoj je Auger-Aliassime pri 3:3 osvojio još četiri poena u nizu te je odjurio do pobjede.

Kanađanin i Tsitsipas će u finalu na teren nakon finala parova u kojem će nastupiti i Hrvat Nikola Mektić koji igra s Wesleyem Koolhofom protiv Vaseka Pospisila i Nicolasa Mahuta koji je i jedina francuska nada za domaći naslov u Marseilleu.

ATP Marseille, polufinale:
Aleksander Bublik (Kazahstan) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 5:7, 3:6
Gilles Simon (Francuska) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) 5:7, 6:7

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!