Tenis

Halep do naslova u Dubaiju pobjedom protiv sjajne Ribakine

Jan Šneler • subota, 22.02.2020.
Halep do naslova u Dubaiju pobjedom protiv sjajne Ribakine

Mlada kazahstanska tenisačica Elena Ribakina odlično je odradila posao u Dubaiju, ali bolja je u finalu ipak bila prva nositeljica Simona Halep...

Iako je finale bilo dosta uzbudljivo i neizvjesno, Simona Halep nije dozvolila iznenađenje u Dubaiju. Rumunjka i prva nositeljica bila je bolja od mlade 20-godišnje Kazahstanke Elene Ribakine.

Ribakina je sjajno otvorila meč. Mučila je Halep na njenom servisu i u šestom gemu uspjela doći do breaka. Manjih problema imala je na svom servisu za set te je Halep čak imala i dvije break lopte. Ipak, Kazahstanka se snašla i povela sa 6:3.

U drugom setu velika borba. Halep prva dolazi do breaka, ima vodstvo od 4:2 i servis, ali Ribakina uzvraća udarac. Dugo je trajao osmi gem, Halep je bila izuzetno dobra i uspjela je slomiti Kazahstanku. Konačno, sa 6:3 Rumunjka dolazi do izjednačenja.

Dolazimo do konačnog seta u kojem je bilo svega. Ribakina je prva došla do breaka, povela s 3:1, ali Halep se momentalno vraća. Rumunjka je imala i break prednosti na samom kraju, servis za 7:5, ali sada Kazahstanka spašava meč i vodi ga u tie-break. U 13. igri Halep je ipak bila uspješnija i sa 7:5 uspjela je doći do slavlja.

Ribakina nije uspjela doći do svog trećeg naslova u karijeri, ali još jedno finale dokaz je njenog velikog rasta u igri. Ovo joj je već četvrto WTA finale ove sezone. Inače Kazahstanka je ovim turnirom došla do renkinga karijere. Od ponedjeljka će biti 17. tenisačica svijeta, a i dodat će na svoj račun 372 tisuće američkih dolara.

WTA Dubai, finale:
Simona Halep (RUM, 1) - Elena Ribakina (KAZ) 3:6 6:3 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!