Nogomet

Pjaca zabio u prvom startu u Belgiji, Anderlecht razmontirao Eupen

Matej Kačan • nedjelja, 23.02.2020.
Pjaca zabio u prvom startu u Belgiji, Anderlecht razmontirao Eupen
Foto: Pixsell

U 27. kolu belgijske Jupiler Lige Anderlecht je kod kuće bio uvjerljiv protiv Eupena sa 6:1, a treći pogodak za belgijskog velikana postigao je Marko Pjaca...

Velik je ovo dan za karijeru i oporavak Marka Pjace. Nekoć veliki talent i vrlo potentan krilni igrač je usporen mnogim ozljedama, a sreću i kontinuitet je potražio u Anderlechtu u koji je došao na posudbu iz Juventusa.

U svom trećem nastupu, a prvom startu za belgijskog velikana je Pjaca zabio pogodak za 3:0 protiv Eupena. Nisu gosti pružili nikakav otpor jer je već u 35. minuti bilo 4:0, a u 53. je i velikih 5:0.

Prva dva gola su postigli Murillo i Vlap iz penala, a Pjaca je u 25. minuti završio lijepu momčadsku akciju u kojoj je dijagonala došla na lijevo krilo do Vlapa, a ovaj je poslao povratnu loptu u šesnaesterac gdje je Pjaca pogodio nebranjenu mrežu.

Ovo je Pjaci prvi pogodak nakon gotovo godinu i pol dana, još od rujna 2018. godine kad je zabio za Fiorentinu. Nakon Pjace je za 4:0 zabio legendarni Vincent Kompany, dok je u 53. 5:0 postavio Amuzu.

Hrvatski je veznjak iz igre izašao u 66. minuti kada ga je zamijenio Bakkali. Postigao je Anderlecht gol i u 60., ali nije na semaforu stajalo 6:0 jer je gol poništen.

Smanjio je Eupen preko Bolingija u 78. minuti, a konačnih 6:1 je postavio baš Bakkali koji je zamijenio Pjacu.

Belgijska Jupiter Liga, 27. kolo:
Anderlecht - Eupen 6:1

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!