Zimski sportovi

Hrvatski predstavnici uspješni na Dabubia seriji u Zagrebu

Sportnet • ponedjeljak, 24.02.2020.
Hrvatski predstavnici uspješni na Dabubia seriji u Zagrebu

Stribor Suman (junior A) te Gabriella Prantl (juniorka B) osvojili su izvrsno peto mjesto, a zapažene rezultate u najmlađim kategorijama ostvarili su Marko Opuhač i Rene Koprivnjak, koji su nastupili u starijoj natjecateljskoj kategoriji od one u kojoj se trenutno nalaze, a ostvarili su odlično šesto i sedmo mjesto.

Proteklog je vikenda Zagreb bio domaćin međunarodnog brzoklizačkog natjecanja, posljednjeg ovosezonskog kup natjecanja iz Danubia serije. Nastupilo je 109 natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Natjecanje se bodovalo u mlađim kategorijama za finalno natjecanje Europa kupa koje će se ove godine održati u ruskoj Kolomni od 20. do 23. ožujka.

Hrvatski seniori svoje pravo nastupanja na finalnom natjecanju stekli su još sredinom prosinca prošle godine posljednjim kvalifikacijskim natjecanjem u Turskoj, a ovog vikenda mlađi predstavnici ravopravno su se borili sa svojim vršnjacima stečući nova međunarodna iskustva, na ovom iznimno jakom natjecanju.

Hrvatskim reprezentativcima u ožujku predstoji osim spomenutog Europa kup finala i svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Seoulu (13.-15. ožujka).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!