Nogomet

Predstavljen Jakirovićev nasljednik: 'I dalje vjerujemo u plasman u Europu'

Branimir Korać • utorak, 25.02.2020.
Predstavljen Jakirovićev nasljednik: 'I dalje vjerujemo u plasman u Europu'
Foto: Pixsell

Čelnici Gorice raskinuli su ugovor sa Sergejom Jakirovićem koji nije više trener ovog kluba. Zamijenio ga je Litavac Valdas Dambrauskas koji je predstaljen u Velikoj Gorici...

Predsjednik Gorice Nenad Črnko potvrdio je kako je odluka o raskidu suradnje sa Sergejom Jakirovićem donesena nakon krize rezultata u koju je Gorica ušla, a tražio se impuls koji bi pokrenuo momčad.

"Kao što smo i objavili ranije, ove situacije koje se događaju su u nogometu normalne jer vječnost ne postoji. Klub mora rasti i pokušavamo napraviti što je najbolje za klub. Hvala Sergeju Jakiroviću koji je u 616 dana postao i dio naše obitelji te svojim radom u velikom postotku pomogao u rastu kluba te je njegov doprinos bio velik. Na žalost dogodila se kriza rezultata i nakon tri boda u pet utakmica smatrali smo da nešto moramo promijeniti. Ne možemo promijeniti predsjednika ili svlačionicu, ovo je bilo jedino moguće. Rastali smo se prijateljski i vrata su otvorena s obje strane za budućnost."

Odluka je donesena nakon poraza od Hajduka, u klubu su dali priliku Jakiroviću da s tim susretom okrene momentum.

"Nakon Hajduka donio sam odluku da je najbolje i za klub i za trenera da raskinemo ugovor i pokušamo izvući što se može izvući. Mi smo bili uvjereni da možda možemo u petoj utakmici sve okrenuti i tražili smo taj izlaz u Splitu. Kada se to nije dogodilo, bilo bi nekorektno i s moje strane i prema treneru pa da smo čekali Istru. Netko mora prelomiti i donijeti odluku. Uzeo sam 24 sata i ostao pri svome, dao sam mogućnost sportskom direktoru da odluči ostajemo li s istim trenerom ili ne i da ću poštovati njegovu odluku. Znam da ima negativnih komentara, ali vjerujemo sami sebi, s takvim pritiscima sam se suočavao i kada smo doveli Jakirovića pa su nam govorili da je neiskusan o da ćemo ispasti. I daje vjerujem da možemo u Europu, a ako ne uspijemo, pripremit ćemo momčad za sljedeću sezonu."

Izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikoličius pronašao je rješenje u svom bivšem suradniku.

"Nije bila laka odluka, imali smo uspješnu suradnju sa Sergejom, ali u zadnjih deset utakmica dobili smo samo dvije i preko 400 minuta nismo zabili gol i još mislimo da sezona nije gotova za nas te želimo pružiti dodatni impuls. Sve je o odgovornosti u nogometu. U nedjelju sam se sastao s predsjednikom i ponudio ostavku ako misli da je to najbolje, ali htio je nastaviti i nakon toga donijeli smo odluku o smjeni trenera. Prije mjesec dana Valdas je potpisao dvogodišnji ugovor s RFS-om, no brzo su odlučili da mu ipak neće stajati na putu i jutros je već bio u zrakoplovu za Hrvatsku. Imam osjećaj da je Valdas pravi izbor, radili smo zajedno i vjerujem da ima potrebne kvalitete. Izabrao sam osobu koju dobro poznajem, trenera koji je radio s mnogim igračima raznih nacionalnosti, vodio momčadi u europskim kupovima...", kaže Nikoličius i dodaje:

"Jakirović je imao i opciju u ugovoru da ako ne bude u prvih četiri na kraju sezone, ugovor se ne nastavlja."

Novi trener Valdas Dambrauskas radio je u Ekranasu, Žalgirisu te latvijskom RFS-u i svuda je bio uspješan.

"Sretan sam što sam ovdje, poznate su mi ambicije, znam sportskog direktora s kojim sam tri godine radio u Žalgirisu i osvajao trofeje. Gledao sam Goricu i prošle sezone, to je momčad koja ima svoj stil igre, borbena je i ima potencijal. I velike momčadi imale su svojih kriza, ona je došla i ovdje. Ti igrači nisu zaboravili igrati nogomet, samo im je potreban taj neki impuls. Ova momčad pobjeđivala je velike klubove poput Rijeke, Hajduka, potencijal je tu."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!