Košarka

Cedevita Olimpija okrenula Krku, Ramljak dvoznamenkast kod poraženih

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
Cedevita Olimpija okrenula Krku, Ramljak dvoznamenkast kod poraženih
Foto: Pixsell

Drugi dio slovenske košarkaške lige u razigravanju za prvaka je počeo velikim dvobojem u Stožicama. Cedevita Olimpija je bila bolja od Krke s 86:77...

Nakon pauze za nacionalne kupove i kvalifikacije za Eurobasket se nastavljaju ligaška natjecanja u košarkaškoj Europi. Tako je nastavak slovenskog prvenstva i prvo kolo Lige za prvaka donijelo veliki dvoboj u Stožicama.

Sastali su se u Ljubljani Cedevita Olimpija i Krka, a na kraju je domaćin slavio s 86:77. Prvo poluvrijeme je donijelo egal u kojem su se malo bolje snašli gosti predvođeni Ivanom Ramljakom i Glennom Coseyjem pa je na poluvremenu 47:44 za goste.

No u drugom poluvremenu je udarni dvojac Krke stao, a kod domaćina su krenuli sjajni Hopkins, Blažič i Marinković i već do konca treće je Olimpija došla do minimalne prednosti koja je do kraja narasla na konačnih 86:77.

Michael Hopkins je s 26 poena vodio pobjednike, a Jaka Blažič je dodao 19. Filip Krušlin je po povratku iz Nizozemske ubacio sedam poena uz ponovno slab šut (2/7 iz igre, 2/4 trica, 1/2 bacanja). Jure Balažič je s 15 poena vodio Krku, dok je Ramljak dodao 11 (4/11 iz igre, 1/5 trica, 2/2) bacanja uz četiri skoka.

Slovenska Liga Nova, 1. kolo Lige za Prvaka:
Cedevita Olimpija - Krka 86:77

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!