Nogomet

Garcia: 'U prvom poluvremenu bila je to naša odlična predstava'

Marjan Kreševac • četvrtak, 27.02.2020.
Garcia: 'U prvom poluvremenu bila je to naša odlična predstava'

Lyon je kod kuće pobijedio Staru damu 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Prvo poluvrijeme bilo je posebno impresivno od strane domaćih igrača...

Lyon je slavio 1:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa u jednoj dojmljivoj utakmici posebno u prvom poluvremenu. Visoko su pritiskali domaći, prisilivši Juventus na igru dugačkim loptama koja je vodila vrlo brzom gubitku posjeda i manje više konstantnom pritisku kojem je bio izložen posljednji red gostiju.

Nakon utakmice dalo se iščitati veliko zadovoljstvo igrom i rezultatom i optimizam pred uzvratni ogled u Torinu. Ostaje upitno koliko zasluge za ovakvu igru idu na stranu domaćina, a koliko na indisponiranost i apsolutni nedostatak agresije od strane gostiju. Neovisno o tome ne treba umanjivati vrijednost rezultata postignutog na "Parc Olympic Lyonnais" stadionu.

"Prikazali smo dva lica u dva poluvremena. U prvom poluvremenu bila je to naša odlična predstava, ne samo da smo se dobro branili već smo ispunili sve ono što smo dogovorili prije susreta. U drugom dijelu nismo imali posjed i jako smo patili na terenu. Nakon što su uveli četvrtog napadača morali smo se svi zajedno povući u obranu", započeo je svoju analizu susreta trener Lyona Rudi Garcia.

"Nismo primili pogodak, a to je možda i najvažnije kada igrate kod kuće. Ostaje jedino žal za činjenicom da nismo postigli drugi pogodak kada smo bili na vrhuncu dominacije u prvom poluvremenu", zaključio je Garcia. Svoje oduševljenje nije skrivao ni Anthony Lopes, vratar gostiju: "Želio bi čestitati cijeloj momčadi jer svi su uložili maksimalni trud, bila je ovo prekrasna pobjeda."

Igračem susreta proglašen je Houssem Aouar: "Sretan sam zbog nagrade za igrača utakmice i činjenice da sam sudjelovao kod pobjedničkog pogotka. Ne znam je li ovo bila najljepša noć Lige prvaka na ovom stadionu, to morate pitati navijače. Naša taktika se pokazala jako djelotvornom u prvom susretu i sada u uzvratu moramo isti pristup ako želimo dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!