Rukomet

Podravka Vegeta dočekuje Thüringer: 'Nadamo se prvom koraku prema polufinalu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.02.2020.
Podravka Vegeta dočekuje Thüringer: 'Nadamo se prvom koraku prema polufinalu'

Pred Podravkom Vegetom je prvi susret četvrtfinala EHF kupa protiv njemačkog Thüringera. Koprivničanke očekuju tešku utakmicu, ali nipošto nisu bez šanse...

U prostorijama RK Podravka održana je konferencija za medije uoči prve utakmice četvrtfinala EHF kupa. Podravka Vegeta u dvorani Gimnazije Fran Galović dočekuje Thüringer HC iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 1. ožujka, s početkom u 15 sati. Pravdu će na utakmici dijeliti Viktorija Alpaidze i Tatjana Berezkina iz Rusije, a delegat je Emir Bešlija iz Crne Gore.

"Mi smo primaran cilj za ovu sezonu ostvarili, no tu ne stajemo. Došli smo do četvrtfinala EHF kupa i ne krijemo želju da odemo još dalje. Igramo protiv Thüringera koji je jako dobra ekipa. Igrali smo prošle sezone s njima u Ligi prvaka te ih poznajemo. Iz skupine EHF kupa dolaze neporažene te nas čeka dva sata žestoke borbe s njima. Utakmica u Koprivnici tek je prvo poluvrijeme. Njih ozljede nisu zaobišle kao i niti nas. To je normalno u ovoj fazi natjecanja. Koja god od igračica izađe na teren dat će svoj maksimum i to je to", kaže Zlatko Saračević.

"Atmosfera u ekipi je dobra. Imale smo priliku malo se odmoriti i spremne smo za nove pobjede u EHF kupu. Taktički se pripremamo, imamo još nekoliko dana za trening te nas čeka dobra utakmica. Imamo prednost svoje dvorane i punih tribina te se nadam da ćemo već ovog vikenda napraviti prvi korak prema polufinalu", dodaje Ana Turk.

Aneta Benko nada se dobrom nastupu i prolazu Koprivničanki.

"Moramo se maksimalno fokusirati. Ove nam utakmice puno znače, a u ovoj fazi natjecanja više si ne možemo priuštiti kikseve. U ove dvije utakmice odlučivat će sitnice. Mi žarko želimo prolazak dalje jer mi smo ekipa koja to zasigurno može i zaslužuje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!